Főoldal > EGÉSZSÉG > Idd ezt, hogy megszüntesd a menopauza kellemetlen tüneteit!

Idd ezt, hogy megszüntesd a menopauza kellemetlen tüneteit!

betegségciklusegészségfájdalomgörcsmenopauzamenstruációváltozó kor
0

Írta: and

Ha valaki azt mondaná, hogy létezik egy olyan ital, mely csökkenti a szívbetegségek kockázatát, &eacute

Ha valaki azt mondaná, hogy létezik egy olyan ital, mely csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és még a menopauza tüneteit is mérsékli, arról feltételezzük, hogy valami undorító csukamájolaj-szerűség lesz. A paradicsom igazán ízletes, emellett tudjuk, hogy csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Egy friss tanulmány szerint pedig a menopauza kellemetlen tüneteit is csökkentheti.

A tanulmány 95 nőt figyelt (40 és 60 év közöttiek), akiknek voltak menopauzás tünetei: szorongás, ingerlékenység, hőhullámok. Ők a vizsgálat keretében 8 hétig ittak napi kétszer 200 ml paradicsomlevet. A kutatási időszak során a szívritmusuk, vérnyomásuk és koleszterinszintjük egészséges tartományba kerül, a menopauza okozta tüneteik pedig csökkentek 4-8 héten belül. 4 hét után a triglicerid szint meghaladta a 150mg/dl-t, a további hetekben pedig jelentősen csökkent egészen 70mg/dl-ig.(A 100mg/dl alatti tartomány egészséges.) A klimaxos tünetek pedig 16%-kal csökkentek.

paradicsomles2.jpg ()

A fejlődések valószínűsíthető oka: A bioaktív összetevők, mint például a 13-oxo-ODA, egy zsírsav, amely csak a paradicsomlében található. Ez a zsírsav megakadályozza a metabolikus szindrómák kialakulását és támogatja a szív egészségét. A paradicsomlében sok az antioxidáns és a likopin, melyek segítenek csökkenteni a menopauza tüneteit, a stresszt, szorongást. Emellett például neurotranszmitterek találhatók is a paradicsomlében, mely a hőhullámokat képes enyhíteni.

Mivel az előre csomagolt paradicsomlevek cukrozva lehetnek, többet árthatnak, mint használnak. A szakértők ezért azt javasolják, hogy inkább csomagolt, sótlan paradicsompürét válassz, hígítsd fel, és így fogyaszd! A paradicsomlének nincs semmilyen negatív hatása a diétára nézve, így nyugodtan ihatod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X