Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészséges ételek, amelyeknek kipróbálása kötelező!

Egészséges ételek, amelyeknek kipróbálása kötelező!

egészségételgasztromagvakmandulatejolajolajos magolívaolajtejtermék
0

Írta:

Ezeket az ételeket mindenképp iktasd be az étrendedbe, ha jót akarsz!

Magvak

A diónak, a mandulának és a pisztáciának a fogyásban játszott szerepétől az agy és a szív egészségének megőrzéséig számos tanulmány bizonyította azok jótékony hatását. Emellett a tök, a szezámmag, a len és a napraforgómag is egészséges, lévén hogy a bennük található zsírok antioxidánst, ásványi anyagokat, rostokat, sőt még fehérjét is tartalmaznak. Felhasználásuk pedig szinte végtelen fajta lehet.

Alternatív tejtermékek

Ma már árulnak olyan alternatívákat, amelyek nem tehénből vagy kecskéből származnak: ilyen a szója- vagy a mandulatej. Az előrejelzések szerint emellett egyre több tejtermék, mint a joghurt vagy a fagylalt fog alternatív tejből készülni.

Természetes, funkciónális ételek

Számtalan ételt készítenek aminosavakkal és vitaminokkal kiegészítve, azonban van néhány természetes módon egészséges étel, ami energiával tölt fel. Ilyen a cékla, ami fokozza az állóképességet, az áfonya, ami véd a nap káros UV sugarai ellen, a cseresznye jó fájdalomcsillapító, ráadásul jobban is fogsz aludni tőle. A paradicsompüré és az olívaolaj kombinációja pedig a kollagén révén ránctalanít.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X