Főoldal > EGÉSZSÉG > Megvéd a ráktól ez a csodálatos növény!

Megvéd a ráktól ez a csodálatos növény!

gyógyulásgyömbérhatásnátrium-glutamátrákrákellenes
0

Írta:

A gyömbér megvéd a ráktól és a nátrium-glutamát halálos hatásaitól

Nagyon sok ember tudatában van annak, hogy egészségtelen környezetben él és egészségtelen ételeket eszik. A kérdés az: hogyan tudjuk megvédeni az egészségünk?

Már több tanulmány igazolta, hogy a gyömbér elpusztítja a rákos sejteket egészségkárosító hatás nélkül. Hatásos a tüdő-, prosztata-, petefészek-, hasnyálmirigy- és vastagbélrák ellen. Manapság a rossz táplálkozási szokások, a kevés mozgás, a stressz és a mérgező környezet hatásai befolyásolják az egészségünket. Ezért nagyon fontos, hogy ismerd fel az egészségtelen életmódot és változtass rajta.

Gyömbér – kezeli az embereket több száz éve

Ez a fűszer- és gyógynövény a gyömbérfélék családjába tartozik, hozzánk Kínából érkezett. Ránézésre olyan, mint a nád, és akár egy méternél magasabbra is nőhet. Mi a gyömbér gyökerét használjuk fel, aminek furcsa alakja, valamint sárga és barna között változó színe van. Az egyik kedvenc fűszere az ázsiai konyhának, jellegzetes, erős íze miatt könnyen felismerhető.

Mindent kezel a náthától a rákig

A gyömbér nagyon hatékonyan küzd minden fertőzéssel, influenzás megbetegedéssel. A leggyorsabb és legjobb segítséget nyújtja megfázás vagy influenza esetén, és ne feledd, ez a gyógymód sokkal egészségesebb, mint a gyógyszertári bogyók, hiszen természetes alapanyagú. De nemcsak megfázás esetén hatásos, hanem a reumát és az egyéb gyulladásos megbetegedéseket is kiválóan kezeli. Ezen felül javítja az emésztésed, csökkenti a vércukorszintet, méregtelenít, antibakteriális hatású, javítja a memóriát és gátolja a rákos sejtek növekedését. Ez mind-mind egyetlen csodanövényben van meg egyszerre!

Delicious ginger tea in transparent tea cup with saucer and ginger root and ginger slices isolated on white background. Alternative medicine concept., Image: 191043041, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracni

Kitakarítja a méreganyagokat a testből és csökkenti a nátrium-glutamát kártékony hatását

A legújabb kutatások szerint a gyömbér helyreállítja a károsodott sejteket, de hatékonyan lép fel a nátrium-glutamát (MSG) által okozott károk esetén is. Sajnos a nátrium-glutamát széles körben használt, olcsó ízfokozó, de a rendszeres fogyasztása károkat okoz, mint például migrént, depressziót, zihálást, mellkasi fájdalmat, hányingert. A gyömbér viszont segít eltüntetni a szervezetből a nátrium-glutamátot és kezeli a tüneteket.

Meggátolja a rákos sejtek növekedését

Nagyon sok tanulmány foglalkozott már a gyömbér hatásaival a rákos sejtekkel szemben. Nemcsak a rákos sejtek növekedését gátolja, hanem el is pusztítja a már kész sejteket, anélkül, hogy a szervezet egészséges sejtjeit károsítaná. A legkülönbözőbb rákos megbetegedésekben mutatott a gyömbér nagy hatékonyságot, ilyen volt például a tüdő, a prosztata, a petefészek, a végbél és a mell rákos megbetegedése.

Az aktív hatóanyag a gyömbérnek az a gingerol, ami leginkább fellép a rákos sejtek ellen, elpusztítja azokat és önállóan le is bontja.

A gyömbért várandós nők is alkalmazhatják, az egyik leginkább elterjedt hatása a gyömbérnek ugyanis az, hogy csillapítja a hányingert, nyugtatja a gyomrot, de ezen kívül vérnyomás-csökkentő hatásáról is méltán ismert.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X