Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 egészséges nasi sóvárgás ellen

10 egészséges nasi sóvárgás ellen

diétaédességéhségétvágyfarkaséhségfogyáskalóriaszegénynassolás
0

Írta:

Rád tört a farkasétvágy? Muszáj enned valami egészségtelent? Ne tedd! A dietetikusok az alábbi tápláló, ám kalóriaszegény ételeket ajánlják.

A nasik a legveszélyesebb kísértések, nem véletlen, hogy a fogyókúrák többsége miattuk hiúsul meg. Nehéz megállni, hogy csak egy almát rágcsáljunk el, ha ehetünk Nutellát vagy csokis kekszet is. Bármennyire is erősen ránk tör az édesség vagy a sós ropogtatnivalók utáni vágy, kerüljük a kalóriadús, feldolgozott és tápanyagban szegény élelmiszereket. Az alábbi reform nasikat bárhova magaddal viheted, hogy egészséges módon táplálkozhass a főétkezések között is.

Sajtos Graham-keksz szendvics

Tegyél 2-2 Graham-keksz közé 1-1 szelet vékony, zsírszegény sajtot. Ez a cukormentes nasi 4 g fehérjét tartalmaz, és 12%-ban fedezi a napi ajánlott kalciumbevitelt, ugyanakkor csupán 70 vagy annál is kevesebb kalória rejlik benne.

Zellerszár vagy uborka joghurt szósszal

A másik legjobb sós nasi a zellerszár vagy a hosszában felszeletelt uborka joghurtba mártogatva. Sós, ropogós, ráadásul tele van tápanyaggal.

Görög joghurt

Ha édes és hideg nyári nasira vágysz, akkor a zsíros, cukros fagyi helyett kanalazz el egy doboz görög joghurtot. A görög joghurt 40%-kal kevesebb cukrot tartalmaz, mint hagyományos változata, ugyanakkor kétszer annyi fehérjét. Ha feldobnád egy kis ízesítéssel, rakj bele szeletelt epret vagy keverd össze diétás lekvárral.

Kókusztejes turmix

A másik nyári kedvenc, a shake egészséges alternatívája pedig a házi turmix. Hideg kókusztejet, banánt, zsírszegény kakaóport és fahéjat turmixolj össze, és már iható is a hűsítő, de tápláló finomság.

Alma mandulával

Felejtsd el az egészségesnek tűnő, ám igazi kalóriabomba gyümölcsös-magvas müzli szeleteket, és fogyassz el helyettük egy almát pár szem mandulával, vagy kenj rá egy teáskanál natúr mogyorókrémet. Ez a két kombináció megfelelő arányban tartalmazza az egészséges zsírokat, a telítő rostot és az izomépítő fehérjét.

Banán

Ha energiára vágysz, de nem szeretnél hizlaló ételt fogyasztani, a legjobb választás a banán. Fogyaszthatod natúr mogyorókrémmel, de belekockázhatod görög joghurtba és rászórhatsz egy kis fahéjat is.

Házi magmix

Kerüld a bolti magmixeket, mert tele vannak cukorral és tartósítószerekkel. Készíts 100 kalóriás pici csomagokat, akár alufóliába is, amelyek mandulát, mogyorót, diót, goji bogyót és cukrozatlan, szárított áfonyát tartalmaznak. Bármikor előveheted, ha rád tör a nassolhatnék, ráadásul a vércukorszintet is szabályozza.

Popcorn

A levegőn pattogtatott popcorn ropogtatása még szigorú diéta esetén is megengedett. Ha sósan fogyasztanád, ízesítsd fokhagymával, ha pedig az édes ízekre vágysz, akkor tehetsz hozzá fahéjat. Egy adag nasi csupán 150-200 kalória, mégis remekül telít.

Tonhalas-avokádós krém

A tonhal igazi fehérjebomba, így ha sós nasira vágysz, nem is találhatnál nála tökéletesebbet. Turmixold össze egy kis avokádóval, hűtsd le, és máris kész a mennyei kanalaznivaló.

Pirított csicseriborsó

Ha olyan ételre vágysz, ami hosszú távon feltölt energiával, akkor próbáld ki a pirított csicseriborsót. Öblítsd le, majd tedd sütőpapírba bélelt tepsibe. Adhatsz hozzá tengeri sót és fűszerkeveréket, és süsd 15 percig.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X