Főoldal > EGÉSZSÉG > Így dolgozz le 300 kalóriát pillanatok alatt – edzés nélkül!

Így dolgozz le 300 kalóriát pillanatok alatt – edzés nélkül!

bikini bodybikinialakdiétaedzésfogyásizzadáskalóriamozgássporttornazsírégetés
0

Írta:

Hónapokon át keményen edzel a tökéletes bikinialakért, de néha már eleged van az izzasztó órákból? Ezzel a pár praktikával naponta akár 300 kalóriát (!) is leolvaszthatsz magadról úgy, hogy észre sem fogod venni!

40 perc kertészkedés

Ásás, gazolás, virágültetés, gereblyézés, fűnyírás – bármelyiket is választod, tuti befutó! Hogy miért? Nemcsak a kerted, de a tested is hálás lesz érte: a kerti munka kiváló az állóképesség fejlesztésre, a bicepsz-tricepsz erősítésére, guggolás esetén pedig a popsid és a combjaid is extra feszesek maradnak tőle!

Sőt! Ha a kis balkonládáidban saját magad termeszted a zöldségedet, még több bioélelmiszert fogsz tudni fogyasztani, mintha a boltban vennéd!

1 óra 30 perc shoppingolás

Jó hír, csajok! A boltokban való nézelődés és a próbafülkékben való öltözködés is keményen égeti a kalóriákat – így könnyebben fogsz beleférni abba a tündéri kisruhába, amit már hónapokkal ezelőtt kinéztél!

30 perc biciklizés

Ideje leporolni a bringádat és újra felpattanni rá – főleg úgy, hogy egyre több kerékpárút épül itthon! Még viccesebb, ha a barátaiddal együtt vágsz bele a túrába és felfedezitek a környék ismeretlen tájait!

1 óra táncolás

Ha megvan a tökéletes partiszett, irány a táncparkett! Semmi sem égeti jobban a kalóriákat, mint az önfeledt táncolás: a zene ráadásul plusz endorfint (boldogsághormont) termel a szervezetedben, amitől még hamarabb fog elrepülni ez a hatvan perc.

Wellness-tipp: Arra azért figyelj, hogy az alkoholt és a magas kalóriatartalmú koktélokat kerüld, hiszen ezekkel könnyedén „visszaihatod” a már ledolgozott feleslegedet.

45 perc festés és dekorálás

Ki mondta, hogy nem lehet jól párosítani az erőnléti és a kreatív gyakorlatokat? A DIY, azaz a „Csináld magad” ráadásul szuper jó móka, szóval garantáltan nem fogsz unatkozni!

1 óra házimunka

Ugye te is komolyan veszed a takarítást? Ha nem, épp itt az ideje: a porszívózás, a mosogatás, a felmosás és a vasalás mind-mind szuper tornaként hat a testedre! Ráadásul szép, tiszta környezetben a nassolnivalók után is kevesebbszer nyúlsz majd, legalábbis a Bostoni Egyetem kutatói szerint.

1 óra bútorrendezés

Túl unalmasnak találod a lakásod? A változás mindig jó, szóval vágj bele! Próbáld ki, milyen lenne a kanapé a TV állvány helyén és fordítva! Amíg a bútorokkal bíbelődsz, az agyad és a képzelőerőd is le lesz foglalva, a kis mozgatótorna pedig fel sem fog tűnni!

30 óra 30 perc olvasás

Oké, talán ez a legkönnyebb: feküdni a kanapén, és semmi mást nem csinálni, mint a Wellness magazint olvasni! Azért a jóból is megárt a sok, úgyhogy ezt a „gyakorlatot” inkább hanyagold a hűvösebb, esősebb napokra!

2 óra szenvedélyes csókolózás

Egy 10 perces „intenzív” csókcsata 25 kalóriától szabadít meg, szóval vágjatok bele a pasiddal és kezdjetek el bemelegíteni a nagy menetre!

40 perc szeretkezés

Gondoltad volna, hogy több,mint 300 kalória is lepereghet rólad, ha a pasiddal együtt gyűritek a lepedőt? Minél nagyobb intenzitással, annál jobb – csak szólunk.

1 óra séta

Szuper az idő, nincs kifogás! Ha egyedül utálsz járkálni, akkor hívd el a barátnődet egy kis pletykálásra, vagy ajánld fel a szomszéd néninek, hogy leviszed a kiskutyáját sétáltatni! Meglátod, jobban fogod élvezni, mint gondoltad volna.

6 óra alvás

Igen, még alvás közben is égetünk kalóriát! Törekedj arra, hogy a 6 óra alvás minden éjjel meglegyen – így nemcsak frissen és üdén, de vékonyabban is fogsz felkelni, mint az előző nap!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X