Főoldal > EGÉSZSÉG > Szerv alakú növények az egészségedért

Szerv alakú növények az egészségedért

egészséggyógyulásgyümölcsszervszervezettestzöldség
0

Írta:

A természet csodás egészségvédő növények alkotására képes. De képzeld, hogy vannak olyan növények is köztük, amik kifejezetten azokat a szerveket erősítik, amelyekre hasonlítanak. Véletlen vagy sem, érdemes a zöldségek és gyümölcsök formáját is figyelembe venned, ha célirányosan szeretnél gyógyítani valamilyen egészségügyi problémát.

Vesebab a veséknek

A bab igen gazdag fehérjében és rostokban. Nem hiába szerette annyira Piedone, hiszen hihetetlenül laktató étel. Ha pedig a veséiddel problémák adódtak, semmiképpen se söpörd félre az étrendedből sokak egyik kedvenc ételét.

Dió az agynak

Kétségtelen, hogy a diónak pontosan olyan alakja van, mint az agyvelőnek. És ma már tudományosan is alátámasztott tény, hogy rendszeres fogyasztása jó hatással van az agyműködésre. Ezért ha különösen nagyfokú szellemi igénybevételnek vagy kitéve, egyél naponta legalább egy marékkal ebből a csonthéjas gyümölcsből.

Gyömbér a gyomornak

A gyömbér az egyik leghatékonyabb emésztést segítő növény. Már évezredek óta használják a gyomor megnyugtatására és hányinger ellen is.

Sárgarépa a szemeknek

Ha egy sárgarépából levágsz egy szeletet, annak nem csak a formája, de a mintázata is feltűnően hasonlít a szemére. És valóban, ha sokat fogyasztasz belőle, az javítja a szem működését.

Édesburgonya a hasnyálmirigynek

Az édesburgonya rendszeres fogyasztása segít egyensúlyban tartani a szervezet vércukorszintjét, megelőzve ezzel a cukorbetegség kialakulását.

15016554 - different kinds of vegetables such as corn, peas and tomatoes in cans

Gomba a fülnek

Egy szelet gomba pontosan ugyanúgy néz ki, mint a fül. Mivel a gombák D-vitamint tartalmaznak, ami jó hatással van tested minden csontjára, még a fülben lévőkre is, ezáltal azok sokkal hatékonyabban közvetítik a hangot az agynak.

Citrusfélék az emlők nyirokrendszerének

A citrom, narancs és grapefruit magas C-vitamin tartalmuknak és antioxidáns hatásuknak köszönhetően segítenek a daganatos betegségek megelőzésében. Szerepet játszanak a mell feszességének megtartásában, illetve a nyirokmirigycsomók eltávozásában is.

Szőlőfürt a szívnek

A szőlőszem húsa és magja egyaránt tartalmaz olyan anyagokat, amelyek jót tesznek a szívednek és az érrendszerednek. Ha szezonja van, fogyassz belőle jó sokat.

Avokádó a méhnyaknak

Az avokádó nem csak a hormonszintet szabályozza, segít a méhnyakrák megelőzésében, de még a terhesség alatt felkúszni akaró kilókat is megakadályozza.

Rebarbara, kínai kel a csontoknak

Ezek a növények nem csak hasonlítanak a csontokra, de nátriumtartalmuk miatt képesek erősíteni azokat. Ezért, ha vékony, gyenge csontozatod van, fogyassz többet ezekből.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X