Főoldal > EGÉSZSÉG > Tényleg felesleges a méregtelenítés?

Tényleg felesleges a méregtelenítés?

diétaegészségfogyáskezelésméregtelenítéssalaktalanítás
0

Írta:

Méregtelenítés – de minek? A tökéletes egészség és makulátlan szépség érdekében évente nők millió vetik alá magukat különféle méregtelenítő kezeléseknek abban bízva, hogy testi-lelki panaszaiktól megszabadulva, éveket fiatalodva folytathatják mindennapjaikat.

Egy brit szakember, David Bender, a University College London táplálkozástan és biokémia professzora nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy a méregtelenítő eljárások nem csupán teljességgel hatástalanok, de igen veszélyesek is. – írja az Egészségkalauz.

A The Biologist című szaklapban a professzor arról is beszámolt, hogy az emberi test önmagában képes arra, hogy a benne található méreganyagoktól megszabaduljon, ezért teljesen szükségtelen bármiféle különleges praktika bevetése.

A bélrendszer megakadályozza, hogy a baktériumok és a mérgező anyagok bejussanak a szervezetbe, a különféle belső szervek pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ételt és italt energiává alakítsák át. Az anyagcserefolyamatoknak köszönhetően pedig gond nélkül megszabadulunk minden felesleges és káros anyagtól. A gondolat tehát, hogy a káros vegyi anyagok a testünkben ragadnak és csak drága méregtelenítő kúrák révén szabadulhatunk meg tőlük, teljességgel abszurd.

 

 

Forrás: Egészségkalauz


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X