Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért fogyassz sok halolajat

Ezért fogyassz sok halolajat

egészséggyógyuláshalhalolajkoleszterinolajomega-3
0

Írta:

Hallottál már a halolajról, de nem tudod, hogy valójában mire jó? Hidd el, rengeteg pozitív hatása miatt neked is érdemes rendszeresen fogyasztanod.

A halolaj csodafegyvere gyakorlatilag az omega-3 zsírsav, ami rendkívül jótékony hatással van az emberi szervezetre. Segít abban, hogy fittebb, egészségesebb maradj, és igen komoly betegségeket is megelőzhetsz azzal, ha halolaj kapszula szedésével biztosítod tested számára az omega-3 zsírsav meglétét. Arra figyelj, hogy jó minőségű kapszulát vásárolj.

Segít az érelmeszesedés megelőzésében

Aki rendszeresen fogyaszt halolajat, vagy omega-3 zsírsavban gazdag élelmiszereket, az jelentősen csökkentheti az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát. Gondoskodj még időben a megelőzésről, különösen, ha a családodban is előfordult hasonló megbetegedés. Ha nem szereted a halat, érdemes halolaj-kapszulát szedned.

Megelőzhető vele a trombózis

A halolaj rendszeres fogyasztásával a véralvadási zavarok is felszámolhatóak. Ez különösen jó hír azoknak, akik genetikailag, vagy egyéb más kockázati tényezők fennállása miatt veszélyeztetettebbek. A trombózis nagyon alattomos, életveszélyes állapot, így egy percig se gondolkodj az omega-3 zsírsav rendszeres pótlásával kapcsolatban, ha nálad is véralvadási zavarok állnak fenn.

38784888 - preparing a gourmet salmon meal with a thick succulent fish fillet, olive oil, herbs, spice rub and seasoning on a kitchen counter, close up view

Szívinfarktus ellen is véd

A szív- és érrendszeri megbetegedések száma hazánkban egyre csak nő, hiszen a stressz, a rendszertelen életmód, kevés mozgás, zsíros ételek mind-mind növelik a kockázatot. Lehet, hogy te még csak legyintesz erre a problémára, de hidd el, hogy téged is érinthet, és jobb, ha még időben gondoskodsz a megelőzésről. A halolaj szedésével sokat tehetsz szíved és ereid védelme, egészsége érdekében.

Alzheimer-kór ellen is hatékony

Kutatások bizonyították, hogy az omega-3 zsírsav rendszeres pótlása még az agyra is igen kedvezően hat. Azoknak az idős emberek, akik halolajat szednek, agyszövetük nem zsugorodik olyan gyorsan, mint azoknak, akik nem. Így az Alzheimer-kór ellen is rendkívül hatékony és eredményes a halolaj kapszula rendszeres szedése.

Halolajjal a magas koleszterinszint ellen

A magas koleszterin értékek már gyakran a fiatalabb korosztályt is érinthetik, ezért jó, ha rendszeresen ellenőrizteted te is. Itt is fontos a megelőzés, ugyanis a magas koleszterin komoly szív- és érrendszeri problémákhoz vezethet. Ha nincs még nagy vész, de egyszer-egyszer magasabb a koleszterined a normál értéknél, kezdj el halolajat szedni. A halolaj kapszula képes a magas koleszterin értékeket csökkenteni, így gyógyszerek nélkül tudod megóvni egészségedet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X