Főoldal > EGÉSZSÉG > Remek dolgok történnek a testeddel, ha mellőzöd a cukrot!

Remek dolgok történnek a testeddel, ha mellőzöd a cukrot!

anyagcserebetegségcukorcukorfüggőségcukormentesdiétaegészségfogyáshormonszénhidrát
0

Írta:

A cukorfogyasztáshoz köthető megbetegedések száma folyamatosan növekszik. A diabétesz, szív- és érrendszeri problémák, a demencia csak néhány azon közül, melyeket a „fehér méreg” okoz.

 Olykor a személyes tapasztalatok meggyőzőbbek a tanulmányoknál. Tehát, itt egy nő, aki abbahagyta a cukorfogyasztást és az élete jobb irányba változott. Sarah Wilsonnak Hashimoto-betegsége volt, ami egy autoimmun-betegség, mely a pajzsmirigyet támadja. Miután elkezdte a cukormentes életét, az alábbi 6 kedvező mellékhatást tapasztalta.

1. Az autoimmun-betegsége jobban kezelhetővé vált

Sokan úgy döntenek, hogy véget vetnek a diétának, amikor a betegségük tünetmentes. Sarahnak egy aprócska változtatás hatalmas változásokat hozott. A maximális dózisú gyógyszereket lecserélhette minimális adagra. A hormonjai a normális szinten vannak és semmilyen gyógyszeres antitestet nem kap. A cukor elhagyása hatalmas javulást hozott számára. A fehér cukor savas hatást kelt a szervezetben és egy nagyon alacsony krónikus gyulladási szintet tart fent. Ez a krónikus gyulladás rengeteg betegségnek lehet okozója, mint pl. rák vagy szívproblémák.

2. A bőre szebbé vált

Az első dolog, melyet Sarah észrevett a diéta során, a bőre volt. Csupán 2 héttel a cukor elhagyása után a bőre sokkal szebb lett. Kevésbé volt puffadt és zsíros a bőrfelület. A cukor úgy befolyásolja a bőr öregedését, hogy csökkenti a kollagén és elasztin struktúrák aktivitását.

3. Elmaradt az ételek utáni sóvárgása

A cukor elhagyásával elmaradt az a pillanata, amikor a vércukorszintje leesik és hirtelen éhes lesz. Sarah azt vette észre, hogy 5 héttel a kezdés után a bűnös vágyak eltűntek, 6 hét után pedig naponta háromszor étkezett és teljesen eltűntek a sóvárgásai mindenféle édesség után. Ez úgy hívta: „kaja szabadság”. Ez persze nem azt jelenti, hogy semmilyen desszertet nem fogyasztott. Rengeteg finomság készíthető cukormentesen.

cukormentes2.jpg ()

4. Súlyt vesztett

Amikor a hormonszintje a megfelelő lett és sóvárgását is kordában tudta tartani, Sarah elkezdett fogyni, melyet korábban nem tudott. Kevesebb, mint 6 hónap alatt leadott 13,5 kilót. És a fogyása maradandó lett: nem hízta vissza a leadott kilókat.

5. Vége lett a hangulatingadozásoknak

A hangulatingadozásokat szintén okozhatják a hormonok. Szóval, nem meglepő, hogy Sarah stabilabb kedélyállapotot tapasztalt. Korábban álmatlansággal, depresszióval és szorongással küzdött, de a gyógyszeres kezelés sem segített rajta. Amikor azonban elhagyta a cukrot és olyan egészséges tápanyagokat vitt be, mint a fehérje és a zöldségek, sokkal kiegyensúlyozottabbnak érezte magát és az energiaszintje is jelentősen megnőtt a nap folyamán.

6. Megszabadult a fájdalmaktól

A fájdalom és a hozzá kapcsolódó fájdalmak a cukor okozta krónikus gyulladásból is fakadhatnak. Sarah teljesen fájdalommentes lett.

Ha te is megpróbálod száműzni az életedből a cukrot, rengeteg olyan előnyt fogsz tapasztalni, melyekre nem is számítottál, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, energikusabb leszel. Próbáld ki!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X