Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezt teszi a testeddel napi 2 kanál kókuszolaj

Ezt teszi a testeddel napi 2 kanál kókuszolaj

diétaegészségfogyáskókuszolajvércukorszintzsírpárna
0

Írta:

Napi 2 evőkanál kókuszolaj pozitív hatással bír a szervezetre, javítja az általános egészségi állapotod és még a fogyást is elősegíti. De mi másban lehet még segítségedre a kókuszolaj?

A kókuszolaj ma már széles körben elterjedt szuperétel. Egyesek azért nem használják, mert félnek, hogy szívbetegséget okoz, mások pedig az extra kalóriák miatt nem szeretnének kókuszolajat fogyasztani. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy kalória és kalória között van különbség.

1. Segít fogyni

2 evőkanál kókuszolaj körülbelül 120 kalóriát tartalmaz, de nem érdemes ezen kattogni, hiszen ezek kifejezetten hasznos kalóriák. Ahhoz, hogy ezt elfogadd, érdemes kicsit a hormonok és emésztési folyamatok mögé bepillantani. A kókuszolaj ugyanis termogenikus, ami azt jelenti, hogy javítja az energiafelhasználást, több kalóriát fogsz vele égetni.

2. Megelőz betegségeket

A kókuszolaj erős antioxidáns, leköti a szabad gyököket. Segít megőrizni az egészséged, mert gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibakteriális, rákellenes, parazitaölő, antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

3. Stabilizálja a vércukrot és inzulint

Habár a kókuszolajnak nincs közvetlen hatása a vércukor-szintre, a kutatások szerint segít stabilan tartani a vércukrot és inzulint. A cukorbetegek diétája esetében alacsonyan kell tartani a cukorbevitelt, a kókuszolaj pedig segít abban, hogy glükóz a sejtekbe jusson, csökkenti az inzulin vérbe való érkezését.

Coconut oil. Hard coconut oil and coconut isolated on white background with reflection. Healthy eating and cooking., Image: 267612442, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracni

4. Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Tanulmányok szerint a kókuszolaj az egyik legegészségesebb élelmiszer a világon. Ez azért van, mert segít csökkenteni a szívbetegségek kockázatát. A polinézek a kalóriabevitelük 60%-át kókuszból viszik be, a vizsgálatok szerint a szívük és érrendszerül pedig kiváló állapotban van.

5. Javítja a pajzsmirigy működést

Számos tanulmány talált már összefüggést a kókuszolaj és a pajzsmirigy egészsége között. A kókuszolajban lévő speciális zsírsavak elősegítik a fogyást, magasan tartják az energiaszintet. Ez a természetes olaj enyhíti a gyulladások mértékét és támogatja a máj egészségét.

6. Harcol a candidával

A candida egy speciális fertőzést okoz a véráramban, melyet a kókuszolaj képes kezelni. A fertőzés kapcsán autoimmun betegség, emésztési problémák, feledékenység, bőrproblémák, erős sóvárgás, hangulatingadozások léphetnek fel, melyek ellen a kókuszolaj hatékonyan lép fel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X