Főoldal > EGÉSZSÉG > Ugráld le a súlyfelesleget!

Ugráld le a súlyfelesleget!

fogyáskalóriasportugrálásugrálókötélugrókotél
0

Írta:

Sok ember küzd azért, hogy elérje a számára kívánatos alakot, emiatt diétáznak, életmódot váltanak, edzőterembe, sportolni járnak. Ám sokan időhiányra hivatkozva nehezen tudnak időt szakítani a mozgásra.

A jó hír az, hogy az ugrókötelezés – akárcsak bármelyik kardió edzés – akár otthon a szobában vagy a kertben is végezhető, amikor időd és kedved van hozzá – az egyetlen dolog, amelyre szükséged lesz, egy felnőtt méretű ugrókötél.

Az ugrálás segít súlyt veszteni, formálja a tested, segíti a kéz-szem koordinációt alacsony kockázattal. Ezen kívül hozzájárul a csontok egészségéhez, rugalmasságához. 10 perc ugrókötelezéssel máris sokat tettél magadért.

Az ugrókötelezés egy nagyon könnyed és mókás módja az edzésnek, és biztosan sokat ugróköteleztél gyerekkorodban, de azért nézzük át lépésről lépésre, hogyan is kell ezt csinálni.

1. Az ugrókötél két végét fogd a kezedbe. A kötél közepét helyezd a sarkad mögé.

2. Kezdj el ugrálni 10-20 cm magasra páros lábbal.

3. Ahhoz, hogy az ugrókötél átjusson a lábad alatt, a bokáidat tartsd egymáshoz közel.

ugrokotel2.jpg ()

Az első két héten figyeld a tested jelzéseit, és semmiképp ne próbáld gyorsabban csinálni a gyakorlatokat, mint amilyen tempó jól esik.

Az ugrókötelezésnek számtalan előnye van. Nemcsak egy edzésforma, de kiváló stresszlevezető megoldás is lehet. Futóknak nagyon jó keresztedzést nyújt, hatékonyan formálja a lábat. Ezen kívül nagy előnye, hogy szinte bárhol és bármikor végezhető, csak te és az ugrókötél kell hozzá.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X