Főoldal > EGÉSZSÉG > A rendszeres sportolóknak tényleg több szexuális partnerük van?

A rendszeres sportolóknak tényleg több szexuális partnerük van?

aktívegészségegészséges életfelméréskutatásmozgásnemi életsportszex
0

Írta:

Aki sokat sportol, az ágyban is aktívabb – legalábbis egy új felmérés szerint.

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy azok a hölgyek, akik hetente legalább háromszor járnak edzeni, a magánéletükben is többet gyakorlatoznak – egészen pontosan ágytornáznak.

29473014 - image of satisfied sexual partners posing in bed

A 7000 önkéntest vizsgáló kutatás meglepő eredményére csak nemrég derült fény, de máris megdöbbentette a fél világot – ugyanis olyan nagy különbség van a rendszeresen sportoló és nem sportoló hölgyek szexuális élete között, mint ég és föld: egészen pontosan 73%-kal többször bújnak ágyba a párjaikkal az aktívan sportoló hölgyek.

A professzorok szerint ez az eredmény arra vezethető vissza, hogy a rendszeresen mozgók több időt töltenek a konditeremben, ahol könnyebb ismerkedni, illetve, hogy többet törődnek a kinézetükkel, valamint jobb alakkal is rendelkeznek, mint a nem mozgó társaik, ezért a férfiak is jobban felfigyelnek rájuk.

Érdekesség, hogy ez az arány a dohányzóknál és a rendszeres alkoholfogyasztóknál is igen hasonló: náluk ugyanis kétszer több esély van arra, hogy 10-nél több szexuális partnerük volt, mint azoknál, akik nem cigarettáznak és alkoholt sem isznak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X