Főoldal > EGÉSZSÉG > 11 tuti tipp, mire használható a teafaolaj

11 tuti tipp, mire használható a teafaolaj

baktériumegészségfájdalomcsillapítófertőtlenítőgyógyulásgyulladásolajteafaolajvírus
0

Írta:

Fedezd fel a gyógyító olaj számtalan jótékony hatását! Minden cseppje igazi kincs, hiszen kiváló fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, vérkeringésfokozó, gomba-, baktérium- és vírusölő.

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos Melaleuca alternifolia leveleiből préselt illóolaj, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Lenyelve mérgező hatású, külsőleg azonban igazi csodaszer. Segítségével többek között megszabadulhatsz a pattanásoktól, a gombás fertőzésektől és a korpától. Most megtudhatod, mi mindenre használhatod ezt a különleges, kámforhoz hasonló illatú olajat.

Erősíti a körmöket

Ha neked is gyengék és töredezettek a körmeid, a szintetikus körömerősítő termékek helyett vesd be a természetes olajok erejét. Készíts szuperhatékony keveréket 1 teáskanál jojoba-, 1 teáskanál avokádó-, 10 csepp teafa- és 10 csepp levendulaolaj segítségével. Ez a luxuskeverék garantáltan táplálja és megerősíti a körmeidet.

Elűzi a pattanásokat

Fertőtlenítő  tulajdonságának köszönhetően hatékonyan bevethető a pattanások és a mitesszerek ellen. Fogj egy arctisztító korongot, csöpögtess rá néhány csepp teafaolajat, és tedd a fertőzött területre. Nem kell lemosni, nyugodtan hagyd az arcodon egész éjszakára. Már pár nap alatt látványosan tisztul, mattul és javul majd az arcbőröd.

Fertőtleníti a kezet

Természetes kézfertőtlenítőt keresel, amely nem szárítja ki a bőröd, és nem kapsz tőle ekcémát? A teafaolajnál nem is találhatsz jobbat! Egy adag folyékony szappanba tegyél két csepp teafaolajat, és így moss kezet. Ez az olaj ugyanis hatékonyan elpusztítja a mikrobákat és a vírusokat. Ahhoz, hogy ne okozzon allergiás reakciókat, kizárólag a hígítatlan, 100%-os tisztaságú illóolajat vásárold!

Tisztítja a szépségápolási eszközöket

Természetes és bombabiztos fertőtlenítő tulajdonságának a hajkefe, a sminkszivacs és -ecset tisztításánál is hasznát veheted. Töltsd át a teafaolajat egy fújós adagolóba, és permetezd be vele a tisztítani kívánt terméket. Majd hagyd megszáradni, és utána újra használhatod is, immár garantáltan bacimentesen.

Enyhíti a torokfájást

Csepegtess 2-3 adagot a teafaolajból meleg vízbe, és gargalizálj vele napi kétszer. A teafaolaj nemcsak remek fertőtlenítő, de ha elkezded használni, amint a tünetek jelentkeznek, akár az antibiotikum szedését is megspórolhatod vele. Ha hajlamos vagy a torokgyulladásra, megelőzésként is bevetheted néha. Arra azonban figyelj, hogy sose nyeld le, hiszen, amint már említettük, belsőleg alkalmazva mérgező.

89275775 - skin care products with tea tree oil in bottles on rustic wooden background top view pattern.

Nyugtatja a rovarcsípés helyét

Fáj, viszked és gyulladt a bőröd, mert megcsípett valami? Ne költsd a pénzed drága hűsítő krémekre, a teafaolaj a legérzékenyebb bőrön is enyhíti a csípés okozta kellemetlen tüneteket. Egy fél citrommal és egy csepp olívaolajjal összedolgozva igazi csodakeveréket kaphatsz.

Fertőtleníti a sebeket

Antibakteriális tulajdonságának köszönhetően, hatékonyan megelőzi a sebek és a horzsolások elfertőződését, egy tanulmány szerint. Hogy megfelelő állagot kapj, keverd el kókuszolajjal, és tedd közvetlenül a sebre.

Megszünteti a hajkorpát

Bármit csinálsz, állandóan korpás a hajad? A teafaolajban található terpinén-4-ol segítségével végre megszabadulhatsz a makacs fehér daraboktól. Eukaliptusz olajjal keverve masszírozd a fejbőrödbe, hagyd rajta 30-40 percig, majd mosd meg a hajad a szokott módon.

Leszámol az ekcémával

Csöpögtess 8-10 csepp teafaolajat kókuszolajba, és kenegesd be vele rendszeresen az ekcémás bőrfelületet. Nemcsak jelentősen enyhíti a kellemetlen viszketést, de a bőrfelszín gyulladását is képes megszüntetni.

Csillapítja a legégett bőrt

Gyulladásgátló tulajdonsága miatt napégés után gyors segítségedre lehet. Aloe verába csepegtess egy kis teafaolajat, és kend át vele a leégett bőrfelületet. Napégés és könnyebb égési sérülések esetén ez a kombináció bevált csodaszer, amely egyben táplálja is a száraz, hámló bőrt.

Felveszi a harcot a lábgombával

Egy teáskanál kókuszolajba rakj 1-2 csepp teafaolajat, és tedd közvetlenül a gombás körömre vagy bőrfelületre naponta kétszer. A teafaolaj gátolja a körömgomba, illetve a láb gombás fertőzéséért leggyakrabban felelős fonalas gombák szaporodását. A tünetek megszüntetése után még használd egy darabig, hogy elkerüld a visszafertőződést.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X