Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért olyan fontos a magnézium, ha fogyni akarsz

Ezért olyan fontos a magnézium, ha fogyni akarsz

ásványi anyagegészségfogyásfogyókúramagnézium
0

Írta:

Fogyókúra alatt sokan elmulasztják a szedését, pedig a segítségével hamarabb elérhető az álomalak!

Bár folyamatosan hódítanak a „jobbnál jobb” fogyasztó hatású pirulák, a tudomány mai állása szerint nincs egy olyan szer sem, mely egy szempillantás alatt képes lenne lefogyasztani minket. A különböző ásványi anyagok és vitaminok viszont olyan erővel rendelkeznek, melyek nemcsak egészségesebbé tesznek, hanem felgyorsíthatják a fogyás folyamatát is, segítségükkel pedig könnyebben átalakulhat a test. Az egyik ilyen fogyasztó hatású ásványi anyag a magnézium, mely több szempontból is kedvez a fogyókúrázóknak.

1. Energiát ad

Ahhoz, hogy sikeresen le tudj fogyni, az átlagosnál több energiára van szükséged – a magnézium pedig ebben kitűnő segítséged nyújt. Érezted már úgy, hogy túl fáradt vagy az edzéshez? Esetleg még a szemetet is lusta voltál levinni? A magnézium rendszeres fogyasztásával ezek a tevékenységek még könnyebben elvégezhetővé válnak, ezért több kalóriát fogsz elégetni az átlagosnál.

Tudtad? Egy átlagos ember számára 300-400 mg magnézium a napi ajánlott beviteli mennyiség, míg egy profi sportolónak akár kétszer ennyire is szüksége lehet.

2. Elűzi a stresszt

Sajnos nem fog megkímélni a stresszes pillanatoktól, de az biztos, hogy a rendszeres szedésével a legnehezebb akadályokat is könnyebben fogod venni. Ha ez még nem lenne elég: a magnézium a pihentető alvás elérésében is segít, mely kulcsfontosságú szempont az anyagcsere gyorsítása és a fokozott zsírégetés miatt.

Food rich of magnesium. Magnesium sources. Healthy living concept

3. Optimalizálja az inzulinrezisztenciát

Egy 2013-as tanulmány szerint a magnéziumban gazdag élelmiszerek rendszeres fogyasztása képes meggátolni a 2-es cukorbetegség első lépcsőjét, az inzulinrezisztenciát, valamint annak komolyabb szövődményeit. Sajnos ez a kísérlet nem bizonyította be, hogy a magnéziumtabletták is képesek lennének erre, ezért fogyassz minél több olajos magvat, hüvelyest, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonát!

Tudtad? Az inzulinrezisztencia során hastájéki felesleg alakul ki, melyeket a nők számára különösen nehéz leadni.

4. Felerősíti a szervezet minden egységét

Napi 400 mg magnézium kedvező hatással van az egész szervezetre. Többek között 300 (testben zajló) biokémiai reakcióban van részt, többek között az izomfunkciók helyes működését, a szívritmus szabályozását, az energiaáramlást, a glükóz továbbítását, a csontok erősségét és az általános jókedv állapotát is képes befolyásolni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X