Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb téli élelmiszer, ami elűzi a náthát

A legjobb téli élelmiszer, ami elűzi a náthát

élelmiszerételgombanövény
0

Írta:

Még vitaminok és egészséges élelmiszerek segítségével sem mindig tudjuk távol tartani a betegségeket, ám a következő finomság bizonyítottan képes erre! Kitalálod, mi az?

Megannyi kísérletezés és kutatás után a tudósoknak végre sikerült kimutatniuk azt az élelmiszert, amely sikeresen távol tudja tartani a náthát és az influenzát – ez pedig nem más, mint a gomba!

Már korábban is beszámoltunk a gomba jótékony hatásairól. Többek között segít a méregtelenítésben, pótolja a szervezetből hiányzó D-vitamint és a fáradtság ellen is kitűnő megoldást nyújt – cikkeinket itt, itt és itt olvashatod el.

Preparing assorted fresh oyster or pleurotus mushrooms in the kitchen slicing them on a chopping board for healthy vegetarian autumn cuisine

Arra azonban csak nemrég derült fény, hogy rendszeres fogyasztás hatására a felfázásos baktériumokat, a vírusokat, a náthát és az influenzát is távol tudja tartani! 

Mindezt szeléntartalmának köszönhetjük, mely sikeresen ellenáll a tüdőt és a torkot támadó baktériumoknak. Ezen kívül, a gomba B-vitaminokban, valamint káliumban és vasban is igen gazdag, ezek pedig az immunrendszer stabilitásához, a normál vér-és oxigénképződéshez, valamint a szervezet általános működéséhez járulnak hozzá.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X