Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb vírusölő növények

A legjobb vírusölő növények

bodzacitromfokhagymatormavírus
0

Írta:

Ha neked is eleged van már a különböző bakteriális illetve vírusos eredetű megbetegedésekből, ideje szétnézned a zöldségesstandokon is.

Ha a gyógyszereket nem is válthatod ki velük, fogyasztásukkal hamarabb kecmereghetsz ki az utált nyavalyákból, és a tüneteket is felére csökkentheted.

Fekete bodza

A népi gyógyászatban igen ismert és kedvelt növény, különösen a tél végi, meghűléses időszakban használják előszeretettel. Láz- és fájdalomcsillapításra egyaránt alkalmas, a felső légúti megbetegedéseket okozó vírusok szaporodását pedig hatékonyan meggátolja. Mivel ilyenkor nem terem, szerezd be a bodzát lekvár, illetve fagyasztott, szárított formában.

Citrom

Nem véletlen, hogy már a gyerekekkel is citromos teát itatnak betegség idején. A folyadékpótlás mellett a citrusfélék immunerősítő hatásait is érdemes megemlíteni. Vírusölő, fertőtlenítő tulajdonságai miatt érdemes minél több citromot fogyasztani, ám vigyázz: külsőleg semmiképpen ne alkalmazd.

Teafa

Ez a sokoldalúan használható növény sokak kedvence. A teafa illóolaja vírusölő, hígítva pedig bőrsérülések kezelésére is használható. Ha gyakori, visszatérő hüvelyi gombafertőzéssel küzdesz, körültekintően alkalmazva akár ennek megszüntetésére is alkalmas, ám az orvosi konzultációt semmiképpen se mulaszd el.

Garlic bulbs and cloves on white surface 
credit: Marie-Louise Avery / thePictureKitchen / TopFoto, Image: 81918154, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, thePictureKitchen

Fokhagyma

A fokhagyma számtalan jótékony hatása mellett kiváló vírus- illetve baktériumölő is. A meghűléses betegségek első számú fegyvere. Sőt, nem csak belsőleg, de külsőleg is hatékonyan alkalmazható. A vírusos szemölcsök, herpeszek és gombás megbetegedések kezelésére elég csak péppé nyomkodnod a növényt, és az érintett testfelületre kenned.

Gyömbér

Aki volt már igazán náthás, tudja, mennyi kellemetlen tünetet kell kezelni, hogy egy picit komfortosabban érezzük magunkat. A gyömbér a panaszok nagy részét képes enyhíteni: összehúzza a torok és az orr vérereit, így a dugulásos, hurutos tünetek enyhülnek. Emellett izzadást is képes előidézni, így a lázas megbetegedések gyorsabb lefolyásúak lehetnek. Csak reszelj egy keveset belőle a teádba, és meglátod, sokkal gyorsabban fel fogsz épülni.

Horseradish (Armoracia rusticana), Image: 43361093, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Torma

A megfázásban a bedugult orr zavar a legjobban? Szeretnéd átaludni az éjszakát úgy, hogy ne kelljen időről időre felébredned egy kiadós orrfújásra? Akkor reszelj tormát, és lélegezd be az illóolaját. Remekül tisztítja a légutakat, megfigyelések szerint akár fél napon át is tarthat a hatása. Ha lefekvés előtt alkalmazod a módszert, a nyugodt alvásod is biztosítva lesz. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás pedig, mint tudjuk, az egyik legfontosabb tényező egészségünk megőrzésére illetve visszaszerzésére.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X