Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 megoldás az emésztési zavarokra

8 megoldás az emésztési zavarokra

emésztéshasfájáshasmenéspuffadás
0

Írta:

Megkeserítik a mindennapjaid az emésztési zavarok? Íme 8 egyszerű otthoni megoldás, ami enyhíthet a diszkomfort-érzésen és a fájdalmaidon.

1. Gyömbér

A legklasszikusabb gyomornyugtató, emésztésjavító növény. Többféle úton is fogyaszthatod: étkezés alatt vegyél be gyömbérkapszulát, rágcsálj magában gyömbért vagy készíts gyömbérteát.

2. Kamilla

Egy igazi régi motoros, ha emésztési zavarok kezeléséről van szó. Nyugtatja a gyomrot és csökkenti a bélgörcsöket. Egy fél teáskanál kamillaoldatot fogyassz el naponta háromszor, vagy igyál kamillateát a nap folyamán többször.

3. Borsmenta

Ha szereted a mentolos, erős ízeket, dob fel magad némi borsmentateával. A benne lévő olaj megnyugtatja a belet, enyhíti az izomgörcsöket. Kapszula formájában is beveheted, de teaként is hatásos.

4. Édeskömény vagy kömény

Egy kanál édeskömény rágása nagyon jó hatással van, ha gyomorrontásod van. A magokban lévő olajak csökkentik a puffadást, enyhítik a gyomorgörcsöket és hányingert. Az emésztési zavarokat akár meg is előzheted vele, ha fűszeres étel fogyasztása után egyből eszel belőle, éppen ezért van néhány indiai étteremben kirakva ez a fűszer.

5. Édesgyökér

Emésztésserkentő és májvédő tulajdonsággal rendelkezik. Csökkenti a görcsöket, savtúltengést, gyomorfájdalmat.

6. Meleg víz

Néhány embert gyomorpanaszok esetén a langyos vagy meleg vízre esküszik. A gyógyteákat is ezért érdemes melegen fogyasztani, mivel így hatékonyabban csökkentik a puffadás és gázképződés tüneteit.

7. Almaecet

Elősegíti az étel emésztését, ha nem áll rendelkezésre elég gyomorsav. Megpróbálhatod meginni egy teáskanál vízzel elkeverve, ekkor 1 teáskanál almaecetet adj fél pohár vízhez, de ha kulinárisabb élményre vágysz, adhatsz hozzá egy kevés mézet.

8. Szódabikarbóna

Szórj étkezési szódabikarbónát egy pohár vízbe és idd meg. Ha a gyomrod túl savas, a szódabikarbóna ellensúlyozni fogja a savasságát és megszabadít a fájdalmas és kellemetlen gázoktól. Pár csepp citromlével ízletesebbé teheted italod.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X