Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 dolog, amiért érdemes kertészkedned

5 dolog, amiért érdemes kertészkedned

kertészkedésvirágokzöldségek
0

Írta:

A kertészkedés nem csupán hasznos hobby – hiszen szebbnél szebb virágokkal és ízletes zöldségekkel, gyümölcsökkel lesz tele a kert általa –, hanem nagyon egészséges is!

Jótékonyan hat az önértékelésre

A kertészkedés segíthet, hogy jobban értékeljük magunkat, hiszen a növények ültetése és ápolása, a termények betakarítása után azt érezhetjük, hogy tettünk valami jót magunkért és a Földért is.

Csökkenti a stresszt

A kertészkedés remek stresszűző, mert segít elvonni a figyelmet a gondokról, és egy dologra fókuszálni. Ha eddig még nem találtál ideális szorongásoldó hobbyt, akkor ideje legalább egy kis konyhakertet készítened, vagy a balkonon nevelni néhány növényt.

Erősíti a kéz izmait

Az ásás, az ültetés, a gyomlálás mind olyan tevékenységek, melyek erősítik a kezek, ujjak izmait. Ha legközelebb felhúzod a kertészkedős kesztyűt, gondolj arra, hogy végre a kezeidet is megtornáztatod!

Páros vagy családi tevékenységnek is kiváló

Kertészkedni nem csak egyedül lehet, a pároddal vagy a családoddal együtt is gondozhatod a dísznövényeket és a veteményest. Így együtt kapcsolódhattok ki a szabadban, miközben beszélgethettek, és osztozhattok egy szuper stresszűző hobbyn.

Segítheti az egészségesebb táplálkozást

Ha tudsz magadnak zöldségeket, gyümölcsöket, fűszereket és gyógynövényeket termeszteni, akkor legalább az év egy részében olyan friss terményeket tehetsz az asztalra, amiről tudod, hogy nem lettek mindenféle vegyszerrel kezelve. Emellett garantáltan szezonálisak és csomagolásmentesek is!

Forrás:  healthtalk.unchealthcare.org

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X