A bolti verzió helyett akár magadnak is elkészítheted a tortilla lapodat – ehhez ajánlunk egy receptet, teljes kiőrlésű liszttel.
Hozzávalók
- 270 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- fél tk. só
- 160 ml langyos víz
Elkészítés
- Egy tálban keverd össze a lisztet, az olajat és a sót.
- Lassan adagolva add hozzá a vizet, és közben gyúrd, amíg tésztává nem áll össze. Ha szükséges, még adhatsz hozzá egy kis plusz vizet.
- Tedd a tésztát a lisztezett pultra vagy deszkára, és gyúrd 2 percig.
- Tedd vissza a tálba, és hagyd pihenni 20 percig.
- Ezután oszd a tésztát 8 egyenlő golyóra.
- Minden golyóból nyújts egy lapos kört.
- Melegíts fel egy serpenyőt, és egy kicsit kend ki olajjal.
- Tegyél egy tésztát a serpenyőbe, és hagyd sülni, amíg nem képződnek rajta buborékok – ez nagyjából 1 perc.
- Fordítsd meg a tésztát, és süsd a másik oldalát is nagyjából 1 percig.
Ha elkészült, töltsd meg zöldségekkel, sajttal, hússal, sonkával, falafellel, szósszal, stb., amivel szívesen fogyasztanád, készíts belőle wrapot vagy quesadillat.
Forrás: theleangreenbean.com
Fotó: Getty Images