Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 tipp az őszi bakancslistádra

10 tipp az őszi bakancslistádra

őszőszi bakancslistaőszi programok
0

Írta:

Tudjuk, mit csinálsz idén ősszel.

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, és csak rajtunk áll, mennyire tudjuk kiélvezni. Ősszel például számtalan olyan dolognak örülhetünk újra, amire egy egész évet kellett várnunk, szóval hajrá, vesd bele magad te is a legszínesebb évszak örömeibe – adunk néhány ötletet a bakancslistádra.

1.  Fedezz fel egy új helyet – tavasszal és nyáron a kiülős helyeket részesítjük előnyben, ezek közül próbálunk ki néhány újat (illetve fedezünk fel rég elfeledett kedvencekez újra), ősszel viszont eljön a beülések szezonja. Miért ne próbálnátok ki a barátaiddal, kollégáiddal ebben az évszakban egy olyan helyet, ahol eddig még egyikőtök sem járt?

2. Kuckózz be – biztosak vagyunk benne, hogy néha szívesen kimozdulsz, de vannak esték, vagy akár egész napok, amikor legszívesebben macinaciban feküdnél a kanapén és sorozatokat néznél. Miért ne tennéd? Idén ősszel jelölj ki egy napot, amikor otthon maradsz, és egész nap azt nézel a tévében vagy a Netflixen, amit csak akarsz.

3. Rendezz Halloween bulit – ha eddig mindig is kacérkodtál a gondolattal, idén itt az ideje egy saját Halloween buli szervezésének. Hívd át a barátokat, készíts ijesztő dekort, illetve a legijesztőbb filmeket a lejátszóba, és induljon a rettegés! Extra tipp: egy ilyen csengővel már a bejáratnál hangulatba hozhatod a társaságot.

4. Faragj tököt, és piríts tökmagot – ezeket a Halloween buli előtt egyedül is megcsinálhatod, de akár be is vonhatod barátaidat, szeretteidet az előkészületekbe, és csinálhatjátok együtt is.

5. Készíts karamellizált almát – nem túl diétás, de mennyei csemege, ősszel feltétlen kóstold meg, illetve készíts otthon te is karamellizált almát.

6. Légy egy kicsit újra gyerek – Emlékszel, hogy szerettünk kiskorunkban sétálni, ugrabugrálni a színes avarban? Miért ne hódolhatnál ennek most, felnőttként is? Ha méretes levélkupacot látsz, ugorj bele. Igen, az összesbe!

7. Lehulló levelek – Keresd meg a legszebb levelet a parkban, és készíts belőle valami szépet. A lehetőségek száma végtelen, csak írd be instán a keresőbe, hogy #leafart.

8. Sportolj a természetben – Legyen szó néhány szabadtéri jógagyakorlatról, bringázásról, túrázásról vagy egy kis kocogásról, a szabadtéri sport ősz elején még akkor is jól fog esni, ha egyébként szívesebben mozogsz teremben vagy otthon. Ha a hőmérséklet 18-20 fok körül van, és szépen süt a Nap, megfázni sem fogsz.

9. Kezdj el írni – Legyen szó naplóról, vagy csak annak lejegyzéséről, milyen szuper dolgok történtek veled aznap, a a napjaid rendszeres átgondolása és a pozitív dolgok felsorolása jobban tudatosítja majd benned mindazt, amiért hálás lehetsz. Ettől pedig hosszú távon garantáltan még jobb irányba változik majd a személyiséged és az életed is.

10. Utazz el – ha csak a közelbe ruccansz is el a pároddal vagy a barátnőiddel egy hosszú hétvégére, vagy meglátogatjátok a legszebb őszi úti célok valamelyikét, mindenképp feledhetetlen élményben lesz részetek! Kiránduljatok, túrázzatok, wellnesszezzetek, forrócsokizzatok, borozzatok – élvezzétek az őszi nap finoman melengető sugarait és a természet színpompáját.

Főkép: 123RF, fotók: Instagram


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X