Főoldal > EGÉSZSÉG > Vitaminok, melyeket nem szabad egyszerre szedni

Vitaminok, melyeket nem szabad egyszerre szedni

kapszulákvitamin
0

Írta:

Külön-külön nagyon értékesek, azonban egyszerre nem szabad szedni őket, mert akár gyengíthetik is egymás hatását.

Multivitamin és magnézium

A magnéziumot és a multivitamint soha nem szabad egyszerre bevenni, mert a multivitaminban található kisebb ásványi anyagok megzavarhatják például a vas és a cink felszívódását. A legjobb, ha a két pirulát legalább két óra különbséggel veszed be.

D-, E- és K-vitamin

A K-vitamin felszívódása csökkenhet, ha zsírban oldó vitaminokkal veszed be, mint például  D- vagy  E-vitaminnal. Bár nagy bajt nem okozol vele, ha együtt szeded be őket, de a legjobb, ha itt is betartod a 2 órás szabályt.

Réz és cink

A cink segíthet az immunrendszer erősítésében, de megzavarhatja a szervezetben a réz felszívódását. Ha mindkettőt szeded, szintén tartsd be a kétórás szabályt!

C- és B12-vitamin

A szakértők szerint a C-vitamin lebonthatja a B12-vitamint az emésztőrendszeredben, ezzel pedig csökken a B12 felszívódása. Ha teheted, akkor ennél a két vitaminnál is várd meg a 2 órát.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

edzőterem

Egy edzőterem nőktől – nőknek! (x)

Írta:
0

Mi nők gyakran nem vagyunk megelégedve a külsőnkkel. Ennek okairól lehet vitatkozni, de a tényen nem változtat. Aki változtatna a külsején, egészségesebben élne, jellemzően elkezd sportolni. Azonban a legtöbb edzőterem nem kifejezetten támogatja azokat a nőket, akik kihagyás után, idősebb korban, nem a legnagyobb önbizalommal mozognának.

Kövess Facebook-on!
X