Dobd fel egy kicsit a görög salátát, hogy még tartalmasabb és izgalmasabb legyen!
Hozzávalók – 2 adagra
- 200 g főtt quinoa (nagyjából 40 g szárazból lesz ennyi)
- 120 g halloumi sajt, felszelve, megsütve
- fél csésze magozott fekete olajbogyó felezve vagy felkarikázva
- 1 kígyóuborka, felkockázva
- 160 g paradicsom vagy koktélparadicsom, felkockázva
- 1 lilahagyma hámozva, felezve, majd vékonyan felkarikázva
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- kevés szárított oregánó
Elkészítés
- Egy tálban keverd össze a felkockázott uborkát és paradicsomot, majd add hozzá a hagymát és az olajbogyót is.
- Sózd, borsozd, add hozzá az oregánót, az olíva olajat és a citromlevet, és keverd össze.
- Add hozzá a főtt quinoat, majd ezzel is keverd össze.
- Tálaláskor tegyél a tetejére sült halloumi sajtot.
Jó étvágyat!
Fotó: Getty Images