Főoldal > ÉV EDZŐJE > Ma (mégsem) megyek edzeni…

Ma (mégsem) megyek edzeni…

edzésfogyáskifogásmotivációmozgássportzsírégetés
0

Írta:

Megvetted a bérletet, az edzőfelszerelést, és sose voltál még ilyen elszánt. Aztán mégis közbejött valami. Már megint!?

„Rájöttem, hogy a testem bármire képes. Simán lefutnám a maratoni távot is. Kéktúra? Ugyan! Amivel baj van, az nem az erőm, hanem az elmém. Előbb azt kell edzenem, hogy maximálisan összpontosítani tudjak az izmaimra.”

„Ma biztosan nem megyek a terembe, nem akarok túl definiált izmokat. Az egyáltalán nem nőies és a pasiknak sem jön be. És azt sem szeretném, ha a barátnőimnek nyáron kisebbségi érzése lenne mellettem a strandon.”

„Hiába. Új munkahely, túl sok a stressz. Nem is tudom, hogy gondoltam, hogy még esténként beugrom spinningre?! Majd megyek hétvégén. Ja, de nem ezen, majd a jövő szombaton, most beígértem az unokahúgomnak a csajoskodást. Mozi, meki, cukrászda.”

„Elfelejtettem berakni a mindenmentes tusfürdőmet. Kizárt, hogy a termi mosakodószert használjam, utána meg úgy fogok bűzleni, mint aki egész nap hipóval takarított.”

„Ma biztos kihagyom. Nem akarok hajat mosni. Tegnap voltam fodrásznál, edzés végére meg tisztára begöndörödne a fényesen simára vasalt hajam.”

„Atyaég, elfelejtettem tangát venni! Felejtős, hogy a tundrabugyimra felhúzom a lycra sportcuccomat. Ja, és a hajgumit is otthon hagytam. Mi ez, ha nem égi jel? Ma muszáj elkerülnöm az edzőtermet.”

„Otthonmaradt a fülesem. Zene nélkül egy lépést sem teszek, nemhogy futni menjek!”

„Már szerda van, nem hiszem, hogy jó indítás lenne hét közepén elkezdeni az edzést. Ezt a hetet inkább meghagyom magamnak – ha rápihenek, sokkal jobban fog esni a mozgás. Ja, hogy hétfőn pont nem lesz bent a kedvenc edzőm? Sebaj, kibírom, legfeljebb kezdek a következő héten. Májusig még van idő.”

„Ma randim van. Kizárt, hogy az edzőtermi zuhanyzóban borotválkozzak, annyi időm meg nincs, hogy edzésről hazaugorjak készülődni. Kiegyensúlyozott hormonháztartás vs. izmos hát? Nem is lehet kérdés…”

„Teljesen kétségbeestem. Elfogyott az edzés előtti serkentő porom, ami nélkül képtelen vagyok felpörögni. Pedig ma az a szivatós edző lesz ott, aki a múltkor is beszólt, hogy a balett két sarokkal arrébb van. Nem hagyom megalázni magam. Inkább hazamegyek és meditálok. Rám fér egy kis kozmikus energia.”

A cikk a Wellness magazinban jelent meg. 


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X