Főoldal > ÉV EDZŐJE > 4 alkalom, amikor bátran hagyd ki az edzést

4 alkalom, amikor bátran hagyd ki az edzést

edzésizomlázsport
0

Írta:

A testmozgás nagyon fontos az egészségünk érdekében, de vannak olyan alkalmak, amikor jobban járunk, ha kihagyjuk az edzést.

Ha túlzottan stresszesek vagyunk

Ha úgy érezzük, hogy nem jutunk a feladataink végére, túl sok a munka, nyomasztanak a határidők, az mind szellemileg, mind fizikailag nagyon kimerítő tud lenni. Az edzés ugyan remek stresszoldó, de sajnos ez nem mindig van így, hiszen van, hogy a szervezetet csak még jobban megterheli. Ha az átlagosnál stresszesebb időszakunk van, egy lazító fürdő vagy egy masszázs sokkal jobb választás.

Ha túl keveset aludtunk

Ha valamilyen oknál fogva az elmúlt napokban nem élvezett prioritást az alvás az életünkben, akkor nem fogunk tudni jól teljesíteni sem. Az edzésekkel így még a sérülések kockázata is növekszik, hiszen dekoncentrálttá válhatunk. Ha kimerültek vagyunk, a szervezetünknek a legjobb, ha kialusszuk magunkat. Az edzés jöhet utána.

Ha nem érezzük magunkat egészségesnek

Ha kezdjük úgy érezni, hogy rossz a közérzetünk, vagy ha betegek vagyunk, akkor az edzőterem valószínűleg nem a legjobb választás a számunkra. De mikor vagyunk annyira betegek, hogy jobb kihagyni az edzést? A „nyakszabály” segítségünkre lehet ebben: ha a fájdalom, amit érzünk, nyak felett van, akkor még elmehetünk edzeni, de ha alatta, jobb, ha kihagyjuk az edzőtermet. Ez alól kivétel a láz – ilyen esetben jobb az ágynyugalom!

Ha tényleg nagyon izomlázunk van

A kutyaharapást szőrével elv egy kisebb izomláznál még működhet, de ha tényleg nagyon fájnak a tagjaink, akkor jobb, ha még hagyunk időt a testünknek a regenerálódásra. Ha tehát túl intenzív edzésen vettünk részt, 1-2 pihenőnap nem fog megártani a következő előtt.

Via


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X