Főoldal > DIÉTA > 3 órás diéta

3 órás diéta

diétaétrendfogyókúrawellness
0

Írta:

Jorge Cruise, az új diétaőrület kidolgozója nem tartja fontosnak azt sem, hogy mennyi szénhidrátot fogyasztunk, és a zsírszegény ételeket sem szorgalmazza. Mikor együnk?A 3 órás diéta – mint az a nevében is szerepel – azt javasolja, hogy együnk 3 óránként attól fogva, hogy felébredünk reggel. Cruise meggyőződése, ha 3 óránál hosszabb időközönként eszünk, szervezetünk izmaink […]

Jorge Cruise, az új diétaőrület kidolgozója nem tartja fontosnak azt sem, hogy mennyi szénhidrátot fogyasztunk, és a zsírszegény ételeket sem szorgalmazza.

Mikor együnk?
A 3 órás diéta – mint az a nevében is szerepel – azt javasolja, hogy együnk 3 óránként attól fogva, hogy felébredünk reggel. Cruise meggyőződése, ha 3 óránál hosszabb időközönként eszünk, szervezetünk izmaink energiáját kezdik el használni kalóriáink helyett. Ugye senki sem szeretné, ha súlyfeleslegétől izmai fogyásán át vezetne az út? Ez a diéta a kalóriák kontrolljára helyezi a hangsúlyt, és nincsenek szigorú előírásai arra vonatkozóan, hogy milyen típusú ételeket fogyasszunk. Az sem követelmény, hogy mozogjunk többet.

Akkor mit együnk és mennyit?
A 3 órás diéta előírja, olyan ételeket együnk 3 óránként, amik egyaránt tartalmaznak szénhidrátot, zsiradékot és fehérjéket. Hogy miből mennyit ehetünk, azt nem számtani úton kell megoldani, mert a 3 órás diétához jár egy kis füzet is, ez tartalmaz egy táblázatot, melynek segítségével képet kapunk a megfelelő mennyiségről.
Ha pedig a bűvös kisfüzetet nem sikerül beszereznünk, egy szakácskönyv is megteszi, vagy figyeljük az ételek csomagolását, amin feltüntetik a kalória értékeket.

Napi rutin
A 3 órás diéta 3 fő étkezésből, tízóraiból, uzsonnából és egy kis finomságból áll, ami tetszés szerint lehet egy sütemény, csoki, fagyi, attól függően, hogy kinek mi a kedvence.
Reggeli 7 órakor,
10-kor a tízórai,
13 –kor ebéd,
3 óra múlva uzsonna, majd ezt követően jön a vacsora.
A desszert elfogyasztható közvetlenül vacsora után vagy akár később – ahogy jólesik. A három főétkezés körülbelül 400 kalóriát tartalmazzon egyenként, a tízórai és az uzsonna 100-at külön-külön, végül a finomság 50-et.       

Írásunk a http://www.thedietchannel.com  cikke nyomán készült.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X