Főoldal > DIÉTA > Vírusölő koktél herpesz ellen

Vírusölő koktél herpesz ellen

herpeszkoktél
0

Írta:

A  herpeszvírus érintés vagy cseppfertőzés útján terjed. A kórokozók a bőrből az idegpályákon keresztül az idegdúcokig vándorolnak és ott megbújnak. A sejteken belül helyezkednek el, így az immunrendszer nem ismeri fel őket idegenként, ezért nem pusztítja el őket. A vírusok egy életen át a szervezetedben maradhatnak, csak arra várva, hogy immunrendszered legyengülése esetén bármikor támadásba lendüljenek – […]

A  herpeszvírus érintés vagy cseppfertőzés útján terjed. A kórokozók a bőrből az idegpályákon keresztül az idegdúcokig vándorolnak és ott megbújnak. A sejteken belül helyezkednek el, így az immunrendszer nem ismeri fel őket idegenként, ezért nem pusztítja el őket. A vírusok egy életen át a szervezetedben maradhatnak, csak arra várva, hogy immunrendszered legyengülése esetén bármikor támadásba lendüljenek – ilyenkor az idegek útján fájdalmas hólyagocskákat képeznek.

Keverj immunerősítő koktélt!

0007058_1.jpg ()

Hozzávalók:

  • egy nagy  fürt fehér szőlő
  • egy nagy fürt piros szőlő
  • három bögre áfonya vagy szeder

Préseld ki a fehér szőlő levét és fagyaszd le. Utána turmixold össze a piros szőlőt, az áfonyát vagy a földi szedret, és öntsd a levet egy pohárba. Dobd bele a fagyasztott szőlőkockákat és máris kortyolhatod!

Miért annyira értékes ez a koktél?

  • Szőlő: hatékony víruspusztító, amelyért a benne lévő tannin a felelős. Ez az anyag a vírus felszínén kötődik, így az nem tud hozzá kapcsolódni a sejtekhez. Tartalmaz még B- és C-vitamint, remek vértisztító és idegerősítő hatású. A benne lévő antioxidánsok segítenek a rákos megbetegedések megelőzésében.
  • Áfonya: nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, amelyek képesek blokkolni a makacs herpesz vírust.
  • Szeder: nagy mennyiségben tartalmaz vasat és immunerősítő C-vitamint.

Mit tehetsz még?
– kerüld a közvetlen érintkezést a herpeszvírus okozat hólyagokkal
– erősítsd az immunrendszered citrommal – a citrusfélék illóolajai antibakteriális és gyulladásgátló hatásúak
– a kellemetlen égő érzés elmulasztására kiváló természetes szer a meleg vízzel átitatott fekete-tea filter: a tealevelekben található flavonoidok vírusellenes hatásúak, a teában lévő csersav, pedig jó érzéstelenítő.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X