Főoldal > DIÉTA > Fogyókúrás sikersztori – Újra egészségesen

Fogyókúrás sikersztori – Újra egészségesen

fogyúkrasikersztori
0

Írta:

Középiskolás éveiben Ildikó formás domborulatai után megfordultak a férfiak. Lételeme volt a mozgás, sportiskolába járt, ahol rendszeresek voltak a teniszedzések. Tisztában volt az adottságaival, és önbizalma még akkor sem szenvedett csorbát, amikor 2005 végén sokasodni kezdtek rajta a kilók. Először a szülei jelezték neki tapintatosan, hogy valami talán nincs rendben vele, de Ildikó nem értette, […]

Középiskolás éveiben Ildikó formás domborulatai után megfordultak a férfiak. Lételeme volt a mozgás, sportiskolába járt, ahol rendszeresek voltak a teniszedzések. Tisztában volt az adottságaival, és önbizalma még akkor sem szenvedett csorbát, amikor 2005 végén sokasodni kezdtek rajta a kilók. Először a szülei jelezték neki tapintatosan, hogy valami talán nincs rendben vele, de Ildikó nem értette, hogy pár kiló feleslegből miért kell akkora ügyet csinálni. Még akkor sem tudatosult benne, mennyit hízott, amikor ruhavásárláskor már a 38-as méret is kicsinek bizonyult.
„Édesanyám egy darabig nézte, mi történik a testemmel, majd a sarkára állt, és elvitt egy kivizsgálásra. Hamar kiderült, hogy a hízásom egy ritka, hormonális eredetű betegségre vezethető vissza, amely miatt az anyagcserém jelentős mértékben lelassult. Az orvos 2006 szeptemberében a fővárosi Tétényi úti kórház lipidambulanciájára küldött.”

0008783_1.jpg ()

Az első sokk

A kórházban kiderült, hogy Ildikó testtömegindexe – ami egyébként 25-ig tekinthető egészségesnek – a 40-hez közelített, a mérleg pedig 115 kg-ot mutatott.
„Itt szembesültem azzal, hogyan is nézek ki valójában. Teljesen összeomlottam, amikor ráeszméltem: olyan túlsúlyos emberek között vagyok, akiket korábban kinevettem. Most pedig belőlük kellett erőt merítenem. Sokat sírtam, és bár a szüleim mellettem álltak, nagyon elkeserített, hogy ilyen helyzetbe kerültem” – emlékszik vissza Ildikó, akit folyamatos kontroll mellett drasztikus diétára fogtak az orvosok. Egy nap mindössze 600 kalóriát vihetett be a szervezetébe, ami reggelire egy, vacsorára két deciliter kefirt jelentett, ebédre pedig általában egy kis darab csirkemell és párolt zöldség volt a fogás. A testmozgás sem maradt el: minden reggel gyógytornával indult a nap. Hathetente kellett egy hétre a kórházba költöznie, és bár nagyon el volt keseredve, mégsem adta fel. „Erőt adott, hogy már az első héten fogytam hét kilót. Eleinte féltem attól, hogy otthon képtelen leszek továbbcsinálni, de mint utóbb kiderült, felesleges volt az aggodalmam.”

0008783_2.jpg ()

Fogyás „családi vállalkozásban”

Az orvosok a tiltott élelmiszerek listáját tartalmazó füzet kíséretében engedték útjára Ildikót. Ott sorakozott többek között a fehér kenyér, a rizs, a csokoládé, a kakaó, a vadhúsok, a gomba. Ezek ugyanis képesek beindítani a szervezetben azokat a hormonális folyamatokat, amelyek lelassítják az anyagcserét. Amikor Ildikó belépett a lakásukba, majd’ elájult az ámulattól. Szülei szinte az egész konyhát felszámolták. A tiltólistás vagy nem egészséges ételeket száműzték a kamrából, és mindent olyan termékre cseréltek, ami lányuk számára is fogyasztható. Az egész család átállt egy tudatosabb, egészségesebb táplálkozásra így Ildikónak sem volt olyan nehéz betartani a szabályokat. Miután eltűnt róla az első tíz kiló, már nem csak a kórház által összeállított tornagyakorlatokat végezte, hanem személyi edző segítségét is igénybe vette. Hetente két-három alkalommal járt edzésre, emellett időnként még egy esti futást is beiktatott. Ám októberben már úgy érezte, hogy kezd kimerülni a drasztikus fogyókúrázásban.

Sipos Ildikó
Kora: 22 éves
Magassága: 175 cm
Súlya 2006 szeptemberében: 115 kg
Súlya 2008 januárjában: 65 kg
Ami segített a fogyásban:
– Édességek, cukrok, fehér liszt száműzése az étrendből
– Edzés személyi edzővel
– Otthoni taposógépezés
– Rendszeres futás

Ha szeretnél még többet megtudni Ildikó fogyókúrás sikersztorijáról, lapozd fel a Wellness magazin februári számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X