Főoldal > DIÉTA > 4 szépítő, frissítő, rákmegelőző koktél nyárra

4 szépítő, frissítő, rákmegelőző koktél nyárra

frissítőgyümölcsitalkoktélnyárturmixüdítőzöldség
0

Írta:

Ha te is odavagy a friss gyümölcsök és a ropogós zöldségek ízéért, akkor ne csak nyersen vagy az ételekben fogyaszd őket – próbáld ki a nyár legzamatosabb ízeit hűsítő koktélok formájában is! Most bemutatjuk a négy legjobb és legegészségesebb nyári italt! 1. Sárgabarackos joghurtkoktél Hozzávalók3-4 sárgabarack3 evőkanál narancslé1 evőkanál méz1 teáskanál vaníliás cukor1 doboz natúr […]

Ha te is odavagy a friss gyümölcsök és a ropogós zöldségek ízéért, akkor ne csak nyersen vagy az ételekben fogyaszd őket – próbáld ki a nyár legzamatosabb ízeit hűsítő koktélok formájában is! Most bemutatjuk a négy legjobb és legegészségesebb nyári italt!

1. Sárgabarackos joghurtkoktél

Hozzávalók
3-4 sárgabarack
3 evőkanál narancslé
1 evőkanál méz
1 teáskanál vaníliás cukor
1 doboz natúr joghurt
Hogyan készítsd?
Vágd félbe a sárgabarackokat, dobd őket forrásban lévő vízbe, majd húzd le a héjukat! Távolítsd el a barackmagokat, add hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, a narancslevet és a joghurtot! Tedd a keveréket a turmixgépbe, és legalacsonyabb fokozaton keverd néhány percig! Az elkészült turmixot egy negyedórára tedd hűtőbe, tálaláskor pedig néhány narancskarikával és citromfűlevelekkel díszítsd!
Miért jó ez a koktél?
A gyümölcsök közül a sárgabarack tartalmazza a legtöbb a legtöbb béta-karotint, ez pedig nélkülözhetetlen a szem egészséges működéséhez. A sárgabarack emellett csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, erősíti az immunrendszert, ráadásul a bőrt és a hajat is szebbé teszi. Mézzel és joghurttal párosítva finom és tápláló hűsítő, ezért bátran frissítsd fel magad vele reggel indulás előtt vagy a délutáni hőségben!

2. Mangós energiabomba

Hozzávalók
1 mangó
2,5 dl rizstej
kevés limelé
néhány mentalevél
Hogyan készítsd?
A mangót magozd ki és hámozd meg, a lime-ot darabold fel, majd facsard ki a levét! A mangó darabokat, a lime-levet és a rizstejet öntsd a turmixgépbe, és keverd össze őket! Az elkészült italt töltsd poharakba, díszítésként pedig néhány mentalevelet használj!
Miért jó ez a koktél?
A mangó nagyon ízletes és tápláló gyümölcs, tele van A-, B-, C- és E-vitaminnal is, emellett csökkenti a vér koleszterinszintjét is. Ez a különleges ízvilágú, rizstejjel készült koktél nemcsak a szomjadat csillapítja, de élénkítő hatású, és egész napra elegendő energiával tölt fel!

0019569_1.jpg ()

3. Pikáns paradicsomkoktél

Hozzávalók (4 pohár italhoz)
600 ml paradicsomlé
1 zöldhúsú paprika felkockázva
1 piroshúsú paprika, kockákra vágva
egy fél kígyóuborka felkockázva, kimagozva
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 kanál citromlé
egy kevés cayenne-bors (akár el is hagyható)
Hogyan készítsd?
A szokatlan összetevők ne rettentsenek el ettől az italtól – ha szereted a különleges ízeket, akkor próbáld ki ezt pikáns zöldséges koktélt! A felaprózott paprikát, uborkát és hagymát tedd a turmixgépbe, és keverd addig, amíg a hozzávalók teljesen egyneműek nem lesznek. Ezután add hozzá a paradicsomot – ha lehet, házilag eltett vagy bio zöldséglevet használj – , a citromlevet és a cayenne-borsot, majd tumixold a keveréket még körülbelül fél percig! Az elkészült italt jól hűtsd le, tálaláskor pedig tegyél jégkockát is a poharakba!
Miért jó ez a koktél?
A paradicsom és a paprika is antioxidáns hatásúak, azaz csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a rák kialakulásának kockázatát. A paradicsom emellett gyulladáscsökkentő és vértisztító hatású is, az uborka pedig megszépíti a hajat, és üdévé varázsolja a bőrt is. Mivel ez a koktél csupán 150 kcalt tartalmaz, a meleg napokon lelkiismeret-furdalás nélkül felfrissítheted magad vele – akár két-három alkalommal is!

4. Tejes citromturmix

Hozzávalók
1 citrom
1 alma
3 dl pasztőrözött tej
1 kávéskanál méz
néhány citroműlevél
Hogyan készítsd?
A (lehetőleg bio) citromot és az almát alaposan mosd meg, ezután az almát darabold fel, a citrom levét pedig facsard ki! Dobd ez egészet a turmixgépbe, add hozzá a tejet és a mézet, és keverd addig, amíg a gyümölcslé teljesen homogén állagúvá nem válik! Az elkészült italt azonnal fogyaszd, díszítésként citromkarikákat vagy citroműleveleket használj!
Miért jó ez a koktél?
A citrom gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatású, az alma pedig serkenti az emésztést, tisztítja a májat és karbantartja az érfalakat is. Egy hosszú és forró nap után bátran frissítsd fel magad ezzel az itallal, hiszen a citrom nemcsak a szomjúságérzetet csillapítja, de csökkenti a stresszt és elűzi a fáradtságot is!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X