Főoldal > DIÉTA > A 3 legjobb fogyókúrás sárga gyümölcs

A 3 legjobb fogyókúrás sárga gyümölcs

béta-karotinfogyókúragyümölcsnyárvitamin
0

Írta:

Sárgabarack, sárgadinnye és őszibarack – tudtad, hogy ezek a gyümölcsök nemcsak finomak és alacsony kalóriatartalmúak, de a bennük lévő béta-karotinnak köszönhetően minden másnál jobban védik a bőrödet és a hajkoronádat? Lássuk, melyek a nyár legízletesebb sárga gyümölcsei! 1. Sárgadinnye Ha képtelen vagy lemondani az édességről, mégis szeretnél leadni néhány kilót még a nyaralás előtt, csoki […]

Sárgabarack, sárgadinnye és őszibarack – tudtad, hogy ezek a gyümölcsök nemcsak finomak és alacsony kalóriatartalmúak, de a bennük lévő béta-karotinnak köszönhetően minden másnál jobban védik a bőrödet és a hajkoronádat? Lássuk, melyek a nyár legízletesebb sárga gyümölcsei!

1. Sárgadinnye

Ha képtelen vagy lemondani az édességről, mégis szeretnél leadni néhány kilót még a nyaralás előtt, csoki és keksz helyett csemegézz sárgadinnyét – ebből a mézédes gyümölcsből bátran falatozhatsz, száz grammnyi ugyanis mindössze 61 kalóriát tartalmaz, ráadásul gyorsítja az emésztést és méregteleníti a szervezetet! Mivel rengeteg benne a C-vitamin, az ásványi anyag és a béta-karotin, erősíti az immunrendszeredet, enyhíti a gyulladásos és lázzal járó betegségek tüneteit, sőt napi egy-két szelet sárgadinnye a stressz leküzdésében is segít!
Tipp: Sárgadinnyéből rengeteg fogyókúrás finomságot készíthetsz! Kánikula idején például nincs is frissítőbb egy tányér sárgadinnye levesnél: kockázz fel egy fél dinnyét, keverd el egy pohár natúr joghurttal, ízesítsd mézzel vagy mentával, majd fél órára tedd hűtőbe!

0019909_1.jpg ()

2.Sárgabarack

Javítja a látásodat, védi a szervezetedet a szabadgyökök káros hatásaival szemben, és még finom is – legalább három okod van arra, hogy minél több sárgabarackot fogyassz! A kajszi az egyik legjobb A-vitamin forrás, de gazdag béta-karotinban, káliumban és C-vitaminban is, ezért nemcsak az egészségedre van jó hatással, de a körmeidet és a hajkoronádat is széppé varázsolja. Sőt, ez az ízletes gyümölcs a fogyókúrában is segít: a benne lévő B5-vitamin serkenti a zsírsejtek lebontását, magas vastartalma szintén gyorsítja a zsírégetést, száz gramm pedig mindössze 48 kalóriát tartalmaz!
Tipp: Készíts ízletes sárgabarack fagylaltot – kockázz fel húsz dekagramm barackot, adj hozzá egy deciliter habtejszínt, ízesíts mézzel, majd alaposan verd fel és turmixold össze a keveréket! Legalább egy órára tedd a mélyhűtőbe, fogyasztás előtt díszítsd mentalevéllel vagy barackszeletekkel!

3. Őszibarack

Bár a neve az őszt idézi, az őszibarack igazi fogyókúrás nyári gyümölcs – száz grammban mindössze negyven kalória van, viszont rengeteg benne az A-vitamin, a magnézium, a kálium, a boron és a szelén! Az őszibarack tisztítja a szervezetet és a bőrt, jó hatással van a tüdő, a szív, a vese és a máj működésére! Sőt, a gyümölcsben lévő rostok az emésztésedet is felgyorsítják: ha krónikus székrekedésben szenvedsz, egy-két órával az étkezés után fogyassz el egy őszibarackot! Ha teheted, mindig nyersen edd, így nem bomlik le a benne lévő C-vitamin!
Tipp: Készíts fogyókúrás őszibarack shake-et vágj kockára egy őszibarackot, önts rá tejet és néhány csepp mézet, tégy hozzá néhány jégkockát, majd alaposan turmixold össze! Nemcsak ízletes nyári frissítő, hanem igazi vitaminbomba!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X