Főoldal > DIÉTA > 5 szuper tipp a látványos fogyásért

5 szuper tipp a látványos fogyásért

diétaegészségfogyókúratáplálkozás
0

Írta: and

1. Indítsd tojással a napot Reggelire a sajtkrémes szendvics helyett válaszd a tükörtojást egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. Kísérletek bizonyítják ugyanis, hogy aki tojást reggelizik, egész napra ellátja a szervezetét a szükséges mennyiségű fehérjével, és a nap további részében kevesebb mennyiségű ételt fogyaszt el, mert a tojásos étel eltelíti a gyomrot, így az éhségérzet is […]

1. Indítsd tojással a napot

Reggelire a sajtkrémes szendvics helyett válaszd a tükörtojást egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. Kísérletek bizonyítják ugyanis, hogy aki tojást reggelizik, egész napra ellátja a szervezetét a szükséges mennyiségű fehérjével, és a nap további részében kevesebb mennyiségű ételt fogyaszt el, mert a tojásos étel eltelíti a gyomrot, így az éhségérzet is később jelentkezik.

0025004_1.jpg ()2. Ebédelj levest

Az ebédre sebtében bekapott kalóriadús szendvics helyett fogyassz valamilyen finom, tápanyagokban gazdag levest (pl: erőlevest vagy zöldséglevest). Ezek a finomságok ellátják a szervezeted ásványi anyagokkal és megfelelő tápértékű folyadékkal. Ha a leves után a szendvics felét meg is eszed, még akkor is kb. 240 kalóriát spóroltál meg.  

3. Kerüld a cukros italokat

Kerüld a cukros üdítőket, gyümölcsleveket, energiaitalokat. Ha szeretnél megszabadulni pár pluszkilótól a teádat és kávédat mindig cukor nélkül fogyaszd, így kevesebb cukorral terheled a szervezeted. A vércukorszinted nem fog ingadozni – ezzel megelőzöd a farkaséhséget és a későbbi falásrohamot.  

4. Nassolj okosan

Nem kell minden édes falatot megvonnod magadtól! Elég, ha odafigyelsz arra, hogy mivel csillapítod az édességek iránti sóvárgásodat. Az olajban sült chips helyett válaszd a pattogatott kukoricát, amivel 210 kalóriát és 17 gramm zsírt spóroltál meg.  A fagylaltokról sem kell teljesen lemondanod: a cukros-tejes változatok helyett kanalazz inkább a  light finomságokból – így 230 kalóriával kevesebbet kell majd ledolgoznod.

5. Készíts egészséges szendvicset

A fehér kenyérből készült, margarinnal megkent, szalámis szendvics helyett csillapítsd az éhséged teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel, pulykasonkával, sovány sajttal és idény zöldségekkel. A zöldfélékben lévő rostok javítják az emésztésed és ellátják vitaminnal a szervezeted. Ezzel a szendviccsel 240 kalóriát spóroltál meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X