Főoldal > DIÉTA > 3 isteni könnyű desszert májusra

3 isteni könnyű desszert májusra

desszertdiétaédességfogyókúragyümölcsnyár
0

Írta:

Használd ki, hogy egyre több friss gyümölcsöt vásárolhatsz. A megszokott vaníliás és csokis édességek helyett készíts inkább gyümölcsös vitaminbombákat, amelyek nemcsak az egészségednek, hanem az alakodnak is jót tesznek! 1. Hűsítő eperhab Végre megjelent a magyar, szabadföldön termett eper a piacokon – sajnos nem sokáig élvezheted ezt a finom gyümölcsöt, ugyanis pár hét alatt leérik, de […]

Használd ki, hogy egyre több friss gyümölcsöt vásárolhatsz. A megszokott vaníliás és csokis édességek helyett készíts inkább gyümölcsös vitaminbombákat, amelyek nemcsak az egészségednek, hanem az alakodnak is jót tesznek!

1. Hűsítő eperhab

Végre megjelent a magyar, szabadföldön termett eper a piacokon – sajnos nem sokáig élvezheted ezt a finom gyümölcsöt, ugyanis pár hét alatt leérik, de addig is fogyassz belőle minél többet! Ez az ínycsiklandozó csemege ugyanis nemcsak ízletes, hanem egészséges is: rengeteg C- és E-vitamint tartalmaz, tisztítja a vért, elősegíti a méregtelenítést, a benne lévő anyagok pedig a bőrt is fiatalítják! Ráadásul epret akkor is ehetsz, ha éppen fogyókúrázol, 100 grammban ugyanis csak 35 kalória, 1 gr fehérje, 7 gr szénhidrát és 1,7 gr rost van!

Hozzávalók:
10 dkg friss eper
három-négy evőkanál tejszín
két-három szem mandula
édesítőszer vagy méz
Hogyan készítheted el?
Mosd meg a friss epret, két-három szemet tegyél félre, ezeket egy éles késsel vágd szeletekre! A többi eperből egy turmixgép segítségével készíts pürét! Egy két-szem édesítőt oldj fel egy kevés vízben, majd adagold a tejszínhez, végül a keveréket verd habbá! Az eperpürét és a szeletekre vágott epret keverd a tejszínhabhoz, adagold poharakba, majd negyedórára tedd a hűtőbe! A mandulát egy mozsárban törd össze, ezzel szórd meg a hűsítő eperhab tetejét! Ha édesítőszer helyett inkább mézzel szeretnéd finomabbá tenni a desszertet, a végén csurgass egy keveset a hab tetejére, és csak utána szórd rá a mandulaforgácsot!

0025299_1.jpg ()2. Citrusos szorbet

Ahelyett, hogy az üzletekben kapható cukros-tejszínes finomságok közül választanál, készíts magadnak fogyókúrás, citrusos szorbetet! A narancs és a citrom rengeteg A- és C-vitamint tartalmaz, így erősíti az immunrendszeredet, a rostok pedig az emésztésedet is felpörgetik!

Hozzávalók:
2 dl frissen facsart narancslé
3-4 cl citromlé
két narancs és két citrom reszelt héja
két kanál cukor
fél liter víz
mentalevelek
Hogyan készítheted el?
Önts fél liter vizet egy edénybe, majd adj hozzá két evőkanál cukrot – a keveréket hevítsd forráspontig, majd vedd le a tűzhelyről! Ha lehűlt, öntsd át egy műanyag edénybe, majd adagold hozzá a citrom- és narancslevet, illetve a citrusfélék lereszelt héját! A keveréket tedd a mélyhűtőbe, és félóránként kevergesd meg! Körülbelül négy-öt óra kell ahhoz, hogy jégkásává fagyjon a citromos ital – ha készen van, néhány friss mentalevelet törj össze, ezeket tedd a poharak aljára, majd öntsd rájuk a szorbetet!

3. Málnás túrókrém

Bár a málnaszezonra még várnod kell, addig is készíthetsz fogyókúrás édességeket ebből a finom gyümölcsből – az üzletekben ugyanis most is vásárolhatsz mélyhűtött málnát! A piros bogyókban rengeteg A-, B- és C-vitamin, valamint antioxidáns van, a túró pedig kiváló fehérjeforrás, ráadásul alacsony a zsír- és szénhidráttartalma!

Hozzávalók:
10 dkg friss vagy mélyhűtött málna
20 dkg zsírszegény túró
egy pohár zsírszegény natúr joghurt
egy kanál méz
Hogyan készítheted el?
Egy villával alaposan törd össze a túrót, majd add hozzá a natúr joghurtot! A málnaszemeket a turmixgépben pürésítsd, majd add hozzá a túrós-joghurtos keverékhez! Végül egy evőkanál mézzel, esetleg vízben feloldott édesítővel ízesítsd a krémet, majd tálald!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X