Főoldal > DIÉTA > A 7 legjobb fogyasztó étel tavasszal

A 7 legjobb fogyasztó étel tavasszal

egészségfogyókúragyümölcstavaszvitaminzöldség
0

Írta: and

1. Savanyú káposzta A savanyú káposzta az egyik legjobb tavaszi idényzöldség, főleg, ha diétázol, ugyanis segít helyreállítani a jó baktériumok egyensúlyát a szervezetedben. A legújabb kutatások kimutatták, hogy azoknak, akik túlsúlyosak, és nem tudnak lefogyni, nagy mennyiségű rossz baktérium található a szervezetükben, és ha sok pro-bakteriális ételt fogyasztanak, amilyen a savanyú káposzta is, azzal sokat […]

1. Savanyú káposzta

A savanyú káposzta az egyik legjobb tavaszi idényzöldség, főleg, ha diétázol, ugyanis segít helyreállítani a jó baktériumok egyensúlyát a szervezetedben. A legújabb kutatások kimutatták, hogy azoknak, akik túlsúlyosak, és nem tudnak lefogyni, nagy mennyiségű rossz baktérium található a szervezetükben, és ha sok pro-bakteriális ételt fogyasztanak, amilyen a savanyú káposzta is, azzal sokat tesznek a hosszú távú fogyás érdekében. Túl intenzívnek érzed a savanyú káposztát önmagában? Akkor tegyél belőle a szendvicsedbe egy keveset!

tavaszicikk.jpg ()2. Grapefruit

A tanulmányok kimutatták, hogy a grapefruit kémiai tulajdonságai csökkentik az inzulinszintet, ami elősegíti a súlyvesztést, jelentősen felgyorsítja az anyagcserét, ezen kívül kiváló A- és C-vitamin, valamint kálium- és rostforrás.

3. Cseresznye

A cseresznye remek alacsony kalóriatartalmú, egészséges nassolnivaló a diétázók számára. A tápanyagokban gazdag gyümölcs segít méregteleníteni, és nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz. Ezek erősítik az immunrendszeredet, és segítenek legyőzni a káros szabadgyököket. A szabadgyökök ugyanis lelassítják a szervezeted, és a súlycsökkentő programok eredményességét is gátolják.

4. Spárga

A spárga alacsony kalória-, és magas A-vitamin tartalma miatt kiváló diétás étel. Szálanként kevesebb, mint 4 kalóriát tartalmaz, így tavasszal korlátlanul fogyaszthatod a tápláló zöldséget. Kerüld a nehéz, magas zsírtartalmú szószokat és vajakat, és tálald a spárgát köretként, vagy egytálételként ebédre.

tavaszicikkketto.jpg ()5. Uborka

A késő tavaszi szezonban az uborka tökéletes fogyasztó étel. Alacsony az energia-, és magas a víztartalma, valamint természetes vízhajtókkal segíti az anyagcsere folyamatokat, és felhasználhatósága tekintetében is rendkívül sokoldalú. Házi savanyúságban kiváló, ezek ugyanis egészségesek, nem hizlalnak, és nagyszerű köretei főétkezésednek.

6. Áfonya

Az áfonya nem csak tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, mint például a leutin és a K-vitamin, hanem a fogyasztása csökkeni a hasi zsír lerakódását is. A legújabb tanulmányok szerint az áfonya jelentős szerepet játszik a derékbőség csökkentésében és a túlsúly megszűntetésében is. Nassold nyersen, vagy szórd meg vele a kedvenc joghurtodat, gabonapelyhedet.

7. Padlizsán

A padlizsánban sok élelmi rost, kálium, mangán, réz és B1-vitamin található, de remek B6-vitamin, folsav, niacin és magnéziumforrás is. Ezek a vitaminok alapvető fontosságúak a szervezet energiaégetése szempontjából. Próbáld ki a padlizsánt egy kis reszelt padlizsánnal, tökéletes vacsora!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X