Főoldal > DIÉTA > Top 10 hidratáló étel

Top 10 hidratáló étel

ételétkezésgyümölcshidratálászöldség
0

Írta: and

Uborka Az uborka húsa elsősorban vízből áll, de C-vitamint és kávésavat is tartalmaz, amelyek egyaránt nyugtatják a bőrirritációt, csökkentik a duzzanatokat – az uborkát ezért alkalmazzák gyakran a duzzadt szemek ellen és leégés után is. Vegyes zöldsaláta A legtöbb zöldsaláta 94 százalék vizet tartalmaz, tehát az egyik legjobb alacsony energiatartalmú, egészséges hidratáló étel. Fogyasztásával kevesebb […]

Uborka

Az uborka húsa elsősorban vízből áll, de C-vitamint és kávésavat is tartalmaz, amelyek egyaránt nyugtatják a bőrirritációt, csökkentik a duzzanatokat – az uborkát ezért alkalmazzák gyakran a duzzadt szemek ellen és leégés után is.

salatacikk.jpg ()Vegyes zöldsaláta

A legtöbb zöldsaláta 94 százalék vizet tartalmaz, tehát az egyik legjobb alacsony energiatartalmú, egészséges hidratáló étel. Fogyasztásával kevesebb kalóriától érzed tele magad, ami gyorsabb fogyást eredményez.

Paradicsomszósz

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb bolti paradicsomszósznak körülbelül a 90 százaléka víz. Egy fél csésze paradicsomszósz csak 50 kalóriát tartalmaz, és nulla gramm zsírt, ameddig ugyanilyen mennyiségű tejszínes mártás 200 kalória körül mozog, 18 gramm zsírral.

Csirkehús leves

Ez az influenza ellen alkalmazott leves kiválóan hidratál, ha szükséged van rá. Egy csésze belőle 840 gramm nátriumot tartalmaz és 14 gramm szénhidrátot, éppen ezért komoly fizikai megterhelés esetén remekül pótolja az elveszített folyadékmennyiséget.

Almaszósz

Hidratálj természetes, édesítés nélküli almaszósszal! Érdemes házilag elkészítened, mivel a boltban fellelhető változatok tele vannak hozzáadott cukorral, vagy fruktóz sziruppal, ami jelentősen növeli a kalóriák számát.

Görögdinnye

Egy tanulmány szerint egyes gyümölcsök és zöldségek, melyekben az ásványi anyagok és a természetes cukrok bizonyos kombinációban találhatóak meg, jobban hidratálnak, mint a víz, vagy a sportitalok. A lista tetején a görögdinnye áll, 92 százalék víztartalmával és a folyadékpótláshoz nélkülözhetetlen kalcium-, magnézium-, kálium-, és nátrium összetételével.

dinnyecikk.jpg ()Kaliforniai paprika

A színes kaliforniai paprika 92 százaléka víz, és emellett remek tápanyagforrás is: rendkívül gazdag C-vitaminban, tiaminban, B6-vitaminban, béta-karotinban és folsavban.

Körte

Nemcsak édes, frissítő ízéért érdemes a körtét fogyasztani, egy közepes darab 6 gramm diétás rostot tartalmaz ugyanis, ami az ajánlott napi érték 24 százalékát teszi ki. Ezen kívül a magas rosttartalma miatt tovább jóllakottság érzetet biztosít, így a fogyásodban is segít.

Ananász

Ez a rendkívül lédús gyümölcs tele van bromelainnal, egy olyan enzimmel, ami erős gyulladáscsökkentő hatással bír. Tehát ha gyakran fogyasztasz ananászt, azzal elkerülheted a fájdalomcsökkentő tabletták alkalmazását a jövőben.

Sárgarépa

A sárgarépa 87 százalékát víz teszi ki, és magasabb a béta-karotin tartalma, mint bármelyik más zöldségnek, vagy gyümölcsnek. A kutatások kimutatták, hogy a sárgarépa fogyasztásával a bőrödet is véded, és a tüdő-, valamint a szájüregi rák ellen is védelmet biztosít.

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X