Főoldal > DIÉTA > Három ismert, ám téves diéta-tény

Három ismert, ám téves diéta-tény

diétafogyókúraténytévhit
0

Írta: and

A tények néha olyannyira tévútra vihetnek, hogy onnan már nehéz lesz visszatalálni a helyes irányba. Egyszer csak azon kapod magad, hogy órákat töltesz azzal, hogy minden információt beszerezz az ősember diétáról, és másnap már csak nyers ételeket vagy hajlandó enni. Vagy rengeteg pénzt költesz egzotikus és rendkívül hatékonynak mondott gyümölcsökre, zöldségekre, csak mert ezt olvastad […]

A tények néha olyannyira tévútra vihetnek, hogy onnan már nehéz lesz visszatalálni a helyes irányba. Egyszer csak azon kapod magad, hogy órákat töltesz azzal, hogy minden információt beszerezz az ősember diétáról, és másnap már csak nyers ételeket vagy hajlandó enni. Vagy rengeteg pénzt költesz egzotikus és rendkívül hatékonynak mondott gyümölcsökre, zöldségekre, csak mert ezt olvastad valahol. Mert úgy vagy vele, hogy ami le van írva, az tény és készpénznek vehető.

Az újabbnál is újabb fogyókúra-trendeket számos csatornán keresztül zúdítják a nyakunkba, így nem csoda, ha nem tudjuk, hogy melyik technika működik igazán, és melyik, ami pusztán csak egy légből kapott hóbort. Íme, három fogyókúrás tény, amelyet ne vegyél azért annyira komolyan!

tev2.jpg ()1. Ha diétázol, kerülnöd kell a vörös húst!

Egyáltalán nem kell lemondanod a vörös húsról, hiszen mértékkel fogyasztva nagyszerű forrása a proteinnek és a vasnak. Persze ebből is a soványabb verziót részesítsd előnyben, és a szemmel látható zsíros részeket pedig távolítsd el. A kulcs itt is az adagok kontrollálásában rejlik.

2. Csak akkor egyél, amikor éhes vagy!

Azok, akik kihagynak étkezéseket vagy nagyon szeszélyesek a táplálkozásukat illetően, könnyebben viszik túlzásba később az evést, hiszen tulajdonképpen van mit bepótolniuk. Ha túl kevés kalóriát viszel be, azzal előidézed azt is, hogy a tested kisebb intenzitással égeti a zsírt. Az éhség nagyszerűen jelzi azt, hogy jól működik az anyagcseréd. Ha megfelelően dolgozik az anyagcsere, három-négy óránként egyenesen érezned kell az éhséget. A lényeg, hogy ez mindenképp egy jó jel, azt jelenti, hogy a tested úgy funkcionál, ahogy kell. Másrészről, ha éhezteted magad, azzal becsapod a tested is, hiszen ennek hatására „megőrzi” a kalóriákat ínségesebb időkre. Ez nem csak egészségtelen szokás, de a fogyókúrás céljaid elérése során is nagyban hátráltat. Igazából minden csak azon múlik, hogy az étkezésekkor bölcs döntéseket kell hozni. A nap folyamán kis adagok és egészséges rágcsálnivalók fogyasztása sokkal célravezetőbb, mint a koplalás, vagy épp ellenkezőleg, a telehabzsolás. És az anyukádnak igaza volt: tényleg a reggeli a nap legfontosabb étkezése, 24 órára feltölt energiával, szóval ezt soha, semmi esetre se hagyd ki.

3. A testednek genetikailag előre determinált súlya van, ezért a fogyókúrás kísérleted kudarcra van ítélve

tev3.jpg ()A szüleidet, nagyszüleidet hibáztatod azért, mert a mérleg nyelve soha nem ott áll meg, ahol szeretnéd? Noha a genetikai örökségünk valamilyen mértékben szerepet játszik a testfelépítésünk kialakulásában, ettől függetlenül az irányítás a mi kezünkben van úgy, hogy aktív életmódot folytatunk és egészségesen táplálkozunk. Ha eleve vékony testalkattal büszkélkedhetsz, akkor is elengedhetetlen, hogy ügyelj rá, mit eszel, és hogy rendszeresen mozogj, mindezt az egészséged érdekében kell megtenned. Az igazat megvallva, egyedül az van előre determinálva, hogy ha nem változtatsz semmin, akkor semmi se fog változni. Sportolj rendszeresen és figyelj oda, mi kerül a tányérodra. Mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy csak ily módon, tehát ésszel fogod elérni a súlyvesztéssel kapcsolatos céljaidat. A trükk az, hogy végig ki kell tartanod és bizonyos dolgokon módosítanod kell. És amikor elérted a célod, légy óvatos, hogy ne ess bele újra a régi rossz szokások csapdájába.

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X