Főoldal > DIÉTA > 4 fogyis baki, amit az egészségtudatos nők is elkövetnek

4 fogyis baki, amit az egészségtudatos nők is elkövetnek

adagbakidiétásfogyásfogyókúrahiba
0

Írta: and

Csak gyümölcsöt nassolsz, számolod a kalóriákat, pontról pontra betartod a diétát és sokat mozogsz. De amikor rálépsz a mérlegre és azt látod, hogy a kijelző ugyanazt a számot mutatja már jó ideje, akkor gondolkozóba esel, hogy mit csinálsz rosszul. Még a legegészségesebb tettek is hibát okozhatnak a „gépezetben” – emiatt nem jársz sikerrel. Megmutatjuk, hogyan […]

Csak gyümölcsöt nassolsz, számolod a kalóriákat, pontról pontra betartod a diétát és sokat mozogsz. De amikor rálépsz a mérlegre és azt látod, hogy a kijelző ugyanazt a számot mutatja már jó ideje, akkor gondolkozóba esel, hogy mit csinálsz rosszul. Még a legegészségesebb tettek is hibát okozhatnak a „gépezetben” – emiatt nem jársz sikerrel. Megmutatjuk, hogyan frissítsd fel az egészséges fogyással kapcsolatos ismereteidet, hogy végre elérd a kitűzött célt.

Ha aktív vagy – Pörgesd fel a napirended!

Naponta feladatok százait teljesíted, mind a munkahelyeden, mind otthon, és a nap végére olyan érzésed van, mintha egy kemény edzésen vettél volna részt? Pedig a hipermarket háromszori körbejárása, a szatyrok cipelése, az autóba való be-, és kipakolás során csupán kb. 400 kalóriát égetsz el – ez körülbelül egytized kilóval ér fel.

Csináld jobban: Rövid, de annál intenzívebb tevékenységekkel több kalóriát tudsz elégetni. Ha a bevásárlóközpontban vagy a parkban sétálgatsz legalább egy órán keresztül, akkor is sok kalóriát dolgozhatsz le; viszont ötpercenkét egy percig gyors iramban szedd a lábad, így egyharmaddal több kalóriát égetsz el. Az úszással is hatékonyan pusztíthatók a kalóriák, jöhet a gyors-, vagy a mellúszás. Próbálj minél gyorsabban tempózni!

baki2.jpg ()Ha tápláló ételeket választasz – Figyelj az adagokra!

Fontos, hogy mi kerül a tányérodra, de az egészséges táplálkozás azt is jelenti, hogy a mennyiségekre is odafigyelsz. Hiába az egészséges zabkásán és gyümölcsön alapuló reggeli, ha jól megpakolod a tányérod, több kalóriát viszel be, mint amennyire szükséged lenne.

Csináld jobban: Leginkább úgy derül ki, hogy túl sokat eszel, ha leírod. Az adagok kontrollálása is sokat segít: szeletelt zöldségekből, gyümölcsökből baseball labda nagyságú az ideális, diófélékből és reszelt sajtból a golf labdányi a megfelelő mennyiség, a rizs és a tészta ököl nagyságú legyen, a sovány húsokból pedig egy pakli kártyának megfelelő méret az optimális.

A magas kalóriájú egészséges ételeket cseréld rostban gazdag, alacsony kalóriájú alternatívákra, például a következőkre: zöldségekből jöhet a nyers spenót, a főtt padlizsán és az édes krumpliból készült krumplipüré. Gyümölcsökből telitalálat az eper szemben a banánnal, ahol egy közepes darab 100 kalóriát ér. Alacsony kalóriás még a sárgadinnye és az áfonya is.

Ha a „legegészségesebb” menüt rendeled – Az étterembe tett látogatás előtt végezz „kutatást”!

Amikor pulykás szendvicset választod a pizza helyett, máris úgy gondolod, hogy jól cselekedtél, de ha jobban megvizsgálod a szituációt, egy kicsit csalóka a döntés, mert egyáltalán nem mindegy, hogy az a szendvics milyen minőségű összetevőket tartalmaz.

Csináld jobban: Mielőtt gyorsétteremben étkeznél, böngészd át az ételeik tápértékeit! Sok esetben ezek az adatok a neten is elérhetőek, de helyben is hozzáférhetsz – lehet, hogy meg fogsz lepődni a látottakon.

Ha a sóvárgást „diétás” finomságokkal űzöd el – Egyél valódi ételeket, de csökkentsd az adagot!

Ha édesre vágysz, azok a zsírszegény, cukormentes finomságok okos döntésnek bizonyulnának a fogyás tekintetében. Ám a sok zsírszegény étel majdnem ugyanannyi kalóriát tartalmaz (ha nem többet), mint a normál zsírtartalmú társaik.

Csináld jobban: Egyél „valódi” ennivalót, de ésszerű mennyiségben! Ha imádod a fagyit, majszolj el egy gombóccal egy jó minőségű, igazi fagylaltból. Különben is: az élet túl rövid ahhoz, hogy megfosszuk magunkat minden földi jótól.

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Húsból érdemes a magyart keresni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X