Főoldal > DIÉTA > Grillpartik a fogyókúra jegyében

Grillpartik a fogyókúra jegyében

grillgyümölcshúspáczöldség
0

Írta: and

A legjobb tippek emésztési problémák ellen A kertben való grillezés kiváló alkalom arra, hogy összehozzuk a családot, vagy a barátokat. Ezek az összejövetelek mindenki kedvencei, hiszen amellett, hogy nagyokat nevetgélhetünk és beszélgethetünk egymással, jókat falatozhatunk is. Sok diétázó azonban ódzkodik tőlük, mivel olykor húst nem látott virslik, zsírban tocsogó kolbászok és rengeteg kalóriát tartalmazó vörös […]

A legjobb tippek emésztési problémák ellen

A kertben való grillezés kiváló alkalom arra, hogy összehozzuk a családot, vagy a barátokat. Ezek az összejövetelek mindenki kedvencei, hiszen amellett, hogy nagyokat nevetgélhetünk és beszélgethetünk egymással, jókat falatozhatunk is. Sok diétázó azonban ódzkodik tőlük, mivel olykor húst nem látott virslik, zsírban tocsogó kolbászok és rengeteg kalóriát tartalmazó vörös húsok kerülnek a grillező rácsaira. Hogy fogyókúrád tartani tudd, érdemes az alábbi finomságokat elkészítened, így te is rendezhetsz szuper (diétás) grillpartikat a kertben!

Egészséges grillezés

Dietetikusok egybehangzóan állítják, hogy grillezéssel lehet a legjobban megtartani az ételek vitamintartalmát, valamint így nincs szükségünk rengeteg zsiradékra, hogy elkészüljön a menü. A rácsokat csupán minimális olajjal, vagy margarinnal kell bekennünk, hogy ne tapadjon rá a hús, de ez igazán elhanyagolható mennyiség. Amennyiben zöldségeket választunk, csupán 10 percig süssük őket, így rosttartalmuk is megmaradhat.

Miket grillezhetünk?

– sovány húsok (pl. szárnyasok)
– halak
– zöldségek
– gyümölcsök

grill2.jpg ()Húsok grillezése

Igazán finom és diétás ételeket készíthetünk akkor is, ha húsokat szeretnénk grillezni, viszont a zsírosabbakat kerüljük! Csirkénél távolítsuk el a bőrét, mivel bármennyire is csábító, sajnos meglehetősen hizlaló. Semmi esetre se felejtsük el bepácolni, vagy olívaolajjal meglocsolni, nehogy kiszáradjon, és ha a mélyhűtőből vesszük ki, mindenképp olvasszuk ki előtte, mert így egyenletesebben fog átsülni a hús.
A halak közül a lazac, a fogas és a legtöbb folyami hal egyaránt jó grillezésre, és ha megfelelően előkészítjük, akkor csupán pár percet vesz igénybe a sütése.

Joghurtban pácolt csirkemell

Hozzávalók:                                          

– csirkemell
-1 pohár natúr joghurt
– fokhagyma
– só
– bors
– olívaolaj
– oregánó
– koriander
– bazsalikom

A joghurtot fűszerezd meg, a hús mindkét oldalát kend be vele, majd éjszakára hagyd ebben a pácban állni. Másnap mehet is a grillre, de vigyázz, csak egyszer fordítsd meg, így ugyanis megtartja finom szaftját!

Zöldségek grillezése

Kiváló köret lehet a húsok mellé a grillezett zöldség. Szinte minden zöldség alkalmas erre a célra, de a legnépszerűbb mégis a cukkini, a padlizsán, a paradicsom, a paprika, valamint a hagyma. Elég a sütés előtt kb. másfél órával bepácolni őket, de számítsunk arra, hogy legtöbbször egy kicsit utána kell sózni. (Meg kell jegyezni azonban, hogy a húsokkal ellentétben nem muszáj bepácolni őket). Amennyiben egyszerre többféle zöldséget szeretnél elkészíteni, és azok különböző keménységűek, akkor előtte érdemes előfőzni (pl. a krumplit), hogy egyformán puhuljanak meg.

Grillezett padlizsán

Hozzávalók:

– padlizsán
– citromlé
– só
– olívaolaj

Vágd fel hosszanti irányban a padlizsánt, sózd be, csepegtess rá egy kis citromlevet, majd kend meg olívaolajjal, és már grillezheted is!

Gyümölcsök grillezése

Grillezéskor kevesen gondolnak arra, hogy gyümölcsökhöz is nyúlhatnak, pedig igazán pikáns köretet készíthetünk belőlük. Ízüket még jobban feldobja, ha bekened egy kevés olvasztott vajjal, megszórod fahéjjal (főleg az almát), de citromlével is nyugodtan meglocsolhatod. Mennyei finomságok készíthetőek belőlük, főleg, a karamellizálódott gyümölcscukor miatt.

Grillezett alma

Hozzávalók:

– alma
– fahéj
– méz

Az almákat szeleteld fel, kend be mézzel, szórd meg fahéjjal és tedd a grillre. Pár percig süsd, hogy ne veszítsen sok levet!

Megérkeztek a NIVEA Q10PLUS arcápoló termékcsalád legújabb tagjai!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X