Főoldal > DIÉTA > Egészséges és diétás alternatívák édesszájúaknak

Egészséges és diétás alternatívák édesszájúaknak

recepttáplálkozás
0

Írta:

Legyünk őszinték, bármi olyasmi, ami komolyan ínyére van egy igazi édesszájúnak, aligha

Legyünk őszinték, bármi olyasmi, ami komolyan ínyére van egy igazi édesszájúnak, aligha nevezhető egészségesnek. De léteznek ám olyan alternatívák, amelyekkel orvosolhatjuk a problémát, nézd csak!

Forró csoki

A sovány (vagy szója)tej egészséges alapul szolgálhat ennek az édes italnak – amit cukormentes kakaóporból is elkészíthetsz – de ettől függetlenül ne vidd túlzásba a fogyasztását!

Puding

Csoki, vanília, eper – válaszd a kedvencedet, készítsd el zsírszegény tej segítségével, és bűntudat nélkül élvezz egy fél csészényit belőle! Koronázd meg egy kis bogyósgyümölccsel, így még a rostbevitelről is gondoskodhatsz.

banan2.jpg ()Fagyasztott csokis banán

Ez a tökéletes fagyasztott édes kényeztetés fontos tápanyagokkal is feltölti a szervezeted. A banán nagyszerű forrása a C- és B6-vitaminnak, ezen kívül tele van rosttal és káliummal. Hámozz meg egy banánt, szeld félbe, és fagyaszd le. Ha már megkeményedett, vedd ki, és forgasd meg egy kevés olvasztott étcsokoládéban. Majd ezután hintsd meg egy kis reszelt dióval vagy müzlikeverékkel. Tedd vissza a mélyhűtőbe, amíg a csokis is megkeményedik.

Smoothie

A smoothie reggeli és desszert gyanánt is könnyű és egészséges ötlet. A neten számos receptet találsz, amelyekkel az édesség utáni vágyakozást is csillapíthatod.

Joghurtos parfé

Egy csésze görög joghurtot pakolj meg egy általad választott finomsággal: összemorzsolt keksszel vagy müzlivel, dióval és gyümölccsel. Ha szükségét érzed, adj hozzá egy csipetnyi reszelt étcsokoládét is.

Sült alma

Ezt az édességet egyszerűen elkészítheted, újramelegíteni sem egy nagy ördöngösség, ha épp gyorsan szeretnél valami ízletes csemegét. Az almát töltsd meg zabkásával, dióval és az édes íz kedvéért egy kis mézet is csurgass bele.

Fahéjas pirítós

Végy egy szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst, kend meg fél teáskanál margarinnal, egy kevés mézzel és hintsd meg annyi fahéjjal, amennyivel csak szeretnéd.

Friss gyümölcs

Ennél egyszerűbben nem is űzhetnéd el a „nassolhatnékot”. Akármilyen gyümölcsöt is választasz, a benne lévő természetes cukorral egészségesen elégíted ki az édesség utáni igényedet. Ráadásul hozzájutsz rengeteg fontos tápanyaghoz és rosthoz is.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X