Főoldal > DIÉTA > Ne add fel! Az életmódváltás marketingje

Ne add fel! Az életmódváltás marketingje

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Egyre inkább úgy érzed, hogy semmi örömöd nincs a fogyókúrázásban? Első lép&

Egyre inkább úgy érzed, hogy semmi örömöd nincs a fogyókúrázásban? Első lépés: tedd magad vonzóvá a változás számára!

Sok olyan ügyfelem volt már, aki a lehető legkisebb energiabefektetéssel szeretett volna megszabadulni a felesleges kilóitól és ha nem mutatkozott szinte azonnal látványos eredmény, még melegében el is pártolt a kitűzött céljától. A jól kitervelt, gondosan felépített és motiváltan végigkísért életmódváltás azonban soha sem szenvedés vagy lemondás, inkább játékos és örömökben gazdag kihívás. Elárulom, hogyan varázsolj vonzó célt, amelynek segítségével eszed ágában sem lesz feladni!

Panaszkodás helyett cselekedj!

Vállald a felelősséget önmagadért és azért, ahogyan most érzed magad! A közérzetednek egyedül te vagy a kovácsa, nem a társad, nem a főnököd, nem a gyereked… A folyton kesergő, ugyanakkor babérjain ülő ember nem túl vonzó és nem tükröz énerőt. Bármikor, bármelyik percben elkezdhetsz dolgozni azon, hogy javíts az egészségeden és mutatósabbra faragd az alakod. A sopánkodással azonban semmire sem mész, csak felesleges energia, amit fordíthatnál hasznosabb dolgokra is.

Beszélgess a terveidről!

A kezdeteknél fontos mérföldkő a célod felvállalása. Oszd meg minél többekkel, hogy mit szeretnél elérni, hogy mire vágysz. Éreztesd a környezeteddel, hogy igenis fontos vagy önmagad számára! Amint kifaragtad a célod, egyre több segítő eszköz, gondolat és személy bukkan majd fel az életedben. Figyelj csak!

curves.jpg ()Az erősségeidre koncentrálj!

Ez roppant egyszerű, mégis nagyon nehéz bevezetni a mindennapokba. Segít, ha először is listát készítesz azokról a tulajdonságaidról, amelyek támogathatnak az elhatározásodban. Ha nehezen megy a gyűjtés, kérdezd ki az ismerőseidet arról, számukra mi a legpozitívabb benned. Végül pedig gondold át, hogy milyen helyzeteket vittél már sikerre az erősségeidnek köszönhetően és hogyan támogathatnak ezek most az elhatározásodban.

Szélesítsd a látóköröd!

Ne ragadj le egyetlen módszernél, próbálj minél több információt, tapasztalatot gyűjteni, így alakíthatod ki az igazán testhezálló életmódváltó terved! Ahhoz, hogy megtaláld a saját „nyomógombjaidat”, ismerned kell önmagad. És nyitottnak kell maradnod az újra, mert nem biztos, hogy az első út lesz a jó.

Írd le az ötleteidet!

Ez leginkább azért hasznos, hogy később visszanézhesd, mi az, amit valóban kipróbáltál, mi az, amit félresöpörtél vagy folyton halogatsz, mi az, ami bevált és mi az, ami nem. Ráadásul így nem vész el egyetlen fontos gondolat, észrevétel sem…

Keress támogatókat!

Találj olyan közösségre, ahová szívesen mész, ahol nem egy arctalan valaki vagy, hanem egy fontos és érző személy. Ahol meghallgatnak, ahol te is jó hallgatóság lehetsz, tapasztalatokat cserélhetsz és bepillantást nyerhetsz mások történeteibe, hiszen a hús-vér történetek jelentik a legnagyobb inspirációt! 

Fejleszd az önreflexiód!

Vagyis tanulmányozd folyamatosan a saját működésed. Mi dob fel, mi lelkesít, mi az, ami inkább visszavet? Hogy reagálsz ezekre a helyzetekre? Figyeld meg, mi történik a testedben egy kérdéses helyzetben, ne szaladj el, ha a fontos érzések mellett, így találhatod meg a valódi erőforrásokat és válhatsz képessé önmagad lelkesítésére. 

Máris élj úgy, amilyen lenni szeretnél!

Azt szoktam mondani, hogy nem a célt kell a jelenlegi életstílusunkhoz alakítani, hanem az életvezetésünket kell a célhoz formálni! Pontos elképzeléseid vannak arról, hogyan szeretnél élni? Hogyan épülnek majd fel a napjaid, amikor már olyan leszel, amilyen lenni vágysz? És miért ne történhetne meg mindez már a jelenben veled?

Életmód coach szerzőnk motivációs blogja: sulyveszto.blog.hu
Életmódtervező site: http://eletmodtervezes.hu

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X