Főoldal > DIÉTA > Hétköznapi emberek inspiráló életmódváltásai

Hétköznapi emberek inspiráló életmódváltásai

életmódfogyásgasztrokilóksúlyproblématáplálkozás
0

Írta:

A legtöbben már hitetlenkedve fogadjuk a látványos fogyásokról szóló történeteket, de akkor alighanem egy emberként emeljük meg a képzeletbeli kalapunkat, ha olyanokról olvasunk, akik kitartó munkával hozták magukat remek formába.

Ehhez szinte nem is kell más, mint egy kis odafigyelés, egészséges életek és a mértékletesség betartása az étrendben, meg persze olyan mozgásformák, amiket örömmel űzünk – bárhol, bármikor.

Ennek köszönheti a szülés utáni gyors és látványos fogyását Staci Lawrence színésznő is. „Jógázom, minden nap nagyokat sétálok és táncolok. Ha boltba megyek, olyan távol parkolok a bejárattól, amennyire csak lehet, hogy sétálhassak. Ami pedig a táncot illeti, bárhol, bármikor táncra perdülök, akár otthon vagyok a férjemmel és a 22 hónapos babánkkal, akár az utcán egy-egy flash mobon. Csak zene kell, semmi más” – árulta el az 1600 Penn című sorozat színésznője.

Ashley Hannawacker is egyetért azzal, hogy a sport akkor hatékony igazán, ha mozgás közben jól is érezzük magunkat. „Nekem nem a futás vagy az edzőterem látogatása vált be, mint sokaknak, hanem a paddle boardozás és az erősítő edzések. Ha a szörfdeszkámon evezek, napkeltében vagy napnyugtában, nemcsak a tájban és a nyugalomban lelem örömöm, hanem azt is élvezem, hogy az egész testem átmozgathatom” – mondta a szexi marketinges.

Olykor az is előfordulhat, hogy évekig lelkes vagy egy sportot illetően, majd egyszer csak úgy érzed, mást szeretnél. Liz Fields régebben csapatsportokkal próbálkozott, de rájött, hogy sokkal jobban illenének hozzá más mozgásformák. „Nekem a boksz, a boot camp edzés és a saját testsúlyommal végzett erősítő gyakorlatok váltak be legjobban. Örökmozgó vagyok, így esténként otthon, tévénézés közben pedig nem ülök a kanapén, hanem inkább felüléseket, guggolásokat, kitöréseket és fekvőtámaszokat csinálok. Nekem bevált” – mondta.

patricia2.jpg ()

A fittség nem is kor kérdése – ezt támasztja alá a 60 éves Patricia Roberts esete is, aki annyira jól néz ki, hogy idén írt alá egy modellszerződést. „A titkom a kertészkedés, amit ha jól csinál az ember lánya, formálja a karokat, a has- és a hátizmokat is, emellett egy kicsit begyorsítva kardió edzésnek is elmegy. Heti 5-6 napot töltök a kertemben, alkalmanként két órát dolgozom. Szerintem szuper, hogy a hobbim abban is segít, hogy ennyi idősen is megőrizzem az egészségemet és az alakomat” – mesélte.

Az 52 éves Dianne Bailey is egyetért ezzel. „Csaknem 20 éve odáig vagyok a harcművészetekért, négyszeres feketeöves taekwondós vagyok. Manapság a kick-box és a súlyemelés a kedvencem, ezek töltik ki a szabadidőmet. Szerintem nem az a lényeg, hogy görcsösen tenni akarjunk az alakunkért, mert meg akarjuk őrizni a soványságunkat, hanem az, hogy olyan mozgásformákat találjunk, amikben örömünket leljük” – magyarázta.

Kelly Borowiec személyi edző és boot camp tréner a sérülésveszély és ízületei védelme érdekében döntött úgy, még évekkel ezelőtt, hogy kevesebb futással próbálja még tökéletesebbre formálni az alakját. „Ahhoz, hogy a testemet formába hozzam és formában is tartsam, a köredzést választom, a feladatok közé egy kis kardiózást iktatva. Már 10 perc hatásos lehet” – árulta el.

Fotó: shape.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X