Főoldal > DIÉTA > Dobd fel a smoothie-t meglepő hozzávalókkal!

Dobd fel a smoothie-t meglepő hozzávalókkal!

diétaétkezésfogyásgyümölcshozzávalósmoothietáplálkozásturmix
0

Írta: and

Igazán gyors és egészséges reggeli lehet egy smoothie. Az összetevőket csak bedobálod a mixerbe, ö

Igazán gyors és egészséges reggeli lehet egy smoothie. Az összetevőket csak bedobálod a mixerbe, összetururmixolod, átöntöd egy elviteles bögrébe, és már indulhatsz is.

De gyakran beleesünk abba a hibába, hogy a smoothie-k esetében nem látunk túl a banán-eper kombináción. Itt van néhány tipp, mellyel változatosabbá teheted a kedvenc italod. Már unod az ugyanolyan ízű smoothie-kat? Most könnyedén felrázhatod, lendületesebbé teheted ezt az italt.

1. Keverd a készletet! A tejérzékenyek és a vegán táplálkozást folytatók gyakran használnak kókusztejet, körtelevet, zöld teát, ezekkel igazán feldobhatod az italod. Ha valami mást keresel a szokásos tejen túl, akkor a joghurt is jó alternatíva. Próbáld ki napraforgómag-italt, vagy a rizstejet!

2. Használj szezonális gyümölcsöket, ameddig csak tudsz! Amíg a dinnye és a füge frissen elérhető, a turmixgépben nyugodtan futtasd csak őket! Amikor pedig vége a szezonnak, a kivi, narancs, vagy bármilyen trópusi gyümölcs könnyedén felválthatja őket.

smoothieuj2.jpg ()

3. Fűszerezz! Teljes arzenálunk van a desszert-fűszerekből: fahéj, szerecsendió, kardamom, őrölt gyömbér, vanília, egy csipet cayenne. Add hozzá a smoothie-dhoz, hogy egy új ízvilágot hozhass létre!

4. Édesíts különbözőképp! A tradicionális mézzel való édesítésen kívül próbálj ki új dolgokat! Ilyen alternatíva lehet a szárított, magozott datolya, a juharszirup, esetleg 1-2 kanál rózsaszirup.

5. Ne félj tőle, hogy testet adsz neki! A smoothie állagának változtatása egy holtbiztos módja annak, hogy ne váljon unalmassá. Adj hozzá ¼ zabpelyhet, hogy krémes turmixot és extra izgalmat kapj! Ha a tejterméket kihagyod, ismét változatosságot vihetsz a mindennapokba. Nagy kánikulában adj hozzá zúzott jeget, hogy igazi hűsítő italt kapj.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X