Főoldal > DIÉTA > Hagyd abba a felesleges evést!

Hagyd abba a felesleges evést!

diétaétkezésfogyáshabzsolástáplálkozástúlevés
0

Írta: and

Néhány ember hajlamos a diéta, vagy csak a nap folyamán eljutni odáig, hogy azon veszi észre magát, nem bírja abbahagyni a zabálást. Ha magadra ismertél, nagyon jól jöhet ez a néhány tipp, amik segítségével megállíthatod a folyamatot.

A legfontosabb, hogy olyankor is képes legyél az ellenállásra, ha rossz napod van. Ilyenkor próbálj meg a jó dolgokra koncentrálni, a rosszakat pedig magad mögött hagyni. Összeállítottunk egy listát, hogy könnyebben leállítsd magad.

Nem lehetsz tökéletes

Nagyon sokaknak vannak azzal problémái, hogy ami nem tökéletes, az már nem is jó. Nos, senki sem tökéletes, hidd el. Nagyon fontos, hogy felismerd a korlátaidat, hogy mi az, ami nem érhető el számodra. Azért, mert nem vagy tökéletes, még nem kell feladnod az egész diétád és fagyiba fojtani a bánatod.

Kerüld a mérleget

A számok a mérlegen könnyen depresszóba kergethetnek. Próbálj más dolgokra fókuszálni, a mérleg számait pedig felejtsd el. Amikor elkezdesz nem állandóan ezen aggódni, az eredmények jönni fognak, a mérleg pedig idővel mást fog mutatni. De ha 40 percenként állsz rá, nem fog mást mutatni.

Ne tervezz be csalást

Néhány ember szerint az olyan napok, amikor csalhatsz a diétáddal, segítik a fogyást. Nos, ez nem így van. Főleg akkor, ha rendszeresen betervezel ilyen napokat, az addigi küzdelmed tulajdonképpen a kukába dobod. Próbáld kerülni az ilyen napokat, ragaszkodj a rutinodhoz.

fogyashoz2.jpg ()

Ünnepeld meg a győzelmeket, még ha kicsik is

Ez igenis nagy dolog! Sok mindent feláldoztál és elértél, ne tekints túl kicsiként a győzelmeidre. Ha pedig rossz napod volt, ne is törődj vele, koncentrálj a holnapra, hogy az jobb legyen.

Ételre szükséged van, de nem kell túlságosan élvezned

Az étel biztosítja az energiát a szervezeted számára. Ezt mindenki tudja. De jobb, ha nem annyira az élvezeti faktor miatt fogyasztod az ételeidet. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem élvezheted, csak ne ez legyen a fő cél, hanem az, hogy tápláló, értékes élelmiszereket vigyél be.

Legyen pozitív támogatásod

Az ideális állapot az, ha valaki a segítségedre van abban, hogy betartsd a diétád, megünnepli veled a sikereidet és esetenként biztat, erőt ad. Találj valakit, aki képes erre és eléggé törődik veled ahhoz, hogy megtegye érted ezt. Nagyon sokat segít, ha valaki hisz benned és biztat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X