Főoldal > DIÉTA > Így étkezz egészségesen és olcsón!

Így étkezz egészségesen és olcsón!

diétaétkezésfogyástáplálkozás
0

Írta: and

Ha szeretnél okosan és olcsón étkezni, fogadd meg ezeket a tanácsokat!

Vedd nagyobb mennyiségben!

Az olyan ételek, mint a tészta, rizs gyakran vannak leárazva a boltokban és sokáig elállnak. Egy-egy ilyen leárazáskor vegyél többet belőlük.

Vegyél fagyasztottat!

A fagyasztott gyümölcs és zöldség a friss termékek minden tápanyagával rendelkezik, de általában olcsóbb. Válaszd a fagyasztottat, mert sokáig eláll, olcsóbb és ugyanolyan egészséges.

Vásárolj szezonálisat!

A szezonális gyümölcsök és zöldségek mellett a boltokban megtalálhatóak a nem szezonális termékek is, de ezek jóval drágábbak. A szezonális gyümölcsök és zöldségek pedig olcsóbbak és általában egészségesebbek és frissebbek is.

Válassz teljes értékű ételt!

A feldolgozatlan ételek általában olcsóbbak, mivel kevesebb munkát igényeltek. Mindemellett pedig egészségesebbek is, hiszen több tápanyagot és rostot tartalmaznak.

Vedd a helyit!

Ha olyan terméket vásárolsz, amely helyi készítésű és termelésű, azzal nemcsak a környezeted gazdaságát támogatod, hanem pénzt is spórolsz. Általában azért olcsóbbak az ilyen termékek, mert a szállításra nem kellett annyit költeni.

Használj kupont!

A kuponok használata egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincs pénzed valamire. Ez csak egy olyan lehetőség, amellyel ha okosan élsz, pénzt spórolhatsz. A kuponozás már igazi hobbi néhány ember számára, próbáld ki, hátha megtetszik.

olcso2.jpg ()

Igyál vizet a csapból!

Egy vízszűrő használata mellett a csapvíz ugyanolyan egészséges lesz, mint az ásványvíz. Így pénzt spórolsz, energiát, mert nem kell hazacipelned a nehéz palackokat, emellett pedig a környezetet sem terheled.

Kerüld az impulzív vásárlást!

Ha a boltba úgy mész be, hogy nem tudod még, mit fogsz venni, biztosan lesz valami, amit feleslegesen vásárolsz meg. Az előre megírt bevásárlólista az idő- és pénztakarékos vásárlás kulcsa.

Nevelj sajátot!

Ha van némi földterület a kertedben, ami kihasználatlan, nagyon egyszerűen nevelhetsz magadnak zöldséget vagy gyümölcsöt. Ugyan ez egy lassú folyamat, de így olyat nevelhetsz, amiről mindent tudsz és még egy remek hobbit is nyersz a kertészkedéssel.

Főzz a sajátodból!

Ha már megvannak a zöldségek, nagyon egyszerűen főzhetsz valami finomat anélkül, hogy elmennél a boltba. A zöldségleveshez így nem veszed meg a kész leveszöldséget, melyből lehet, hogy néhány zöldség a szemetesben végezné. Ezzel pénzt, időt spórolsz és a csomagolóanyaggal nem terheled a környezetet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X