Főoldal > DIÉTA > 8 zsíros nasi a fogyáshoz

8 zsíros nasi a fogyáshoz

ételfogyásnasizsíros
0

Írta:

Nassolj okosan, hogy fogyhass!

Még ha első ránézésre nem is úgy tűnik, ezek az ételek bizony segítenek lefogyni. Bár egészségesek és finomak, oda kell figyelned az arányokra, hiszen a túlzás soha nem jó. Ismerd meg a legjobb nasikat!

1. Diákcsemege

Egy egészséges és ízletes diákcsemege mogyoróval, dióval, aszalt gyümölcsökkel igazi csemege, ahogy a neve is mutatja, és tele van fehérjével, szénhidráttal, olajokkal. A dióban sok omega-3 és omega-6 zsír van, mind a két zsírsav jó a szervezetnek.

2. Lenmag a salátába

2 teáskanál lenmag hozzáadásával az omega-3 szükségleted 200%-át fedezed napi szinten. Amikor a saját salátaönteted készíted olívaolajból, ecetből, mustárból és sóból, adj hozzá lenmagot. A saját öntettel kalóriát spóroltál, a lenmaggal pedig tápanyagot vittél be.

3. Főtt tojás

A tojás omega-3 forrás lehet némi lenmag segítségével. Sőt, a tojásban kevés a kalória, de sok a fehérje.

4. Trópusi zöld smoothie

Mandulatej, kókuszolaj, nyers kakaó és spenót. Dobd be őket a turmixgépbe, pár jégkocka még mehet hozzá, s máris kész a saját készítésű trópusi frissítőd, tele omega-3-mal, remek ízzel és egészséges zsírral. A hangulat kedvéért megszórhatod a tetejét kókuszreszelékkel, és kezdődhet az egészséges nassolás.

, Image: 248069382, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

5. Mandula

A mandulában található linolénsav, pontosabban alfa-linolénsav segít felpörgetni a test zsírégető képességét, miközben tele van egészséges zsírokkal és E-vitaminnal.

6. Zöld guacamole

Avokádó, olíva, feta és paradicsom. Egy tökéletes ízbomba a teljes kiőrlésű kenyeredre, pitádra, miközben élvezed az avokádó nyújtotta egészségi előnyöket.

7. Mini bruschetta

Teljes kiőrlésű pirítós, ½ teáskanál olívaolaj és paradicsom. Vigyázz a mennyiséggel, mert ez az isteni vasforrás eteti magát.

8. Makadámdiós görög joghurt

Persze zsírszegény joghurttal is működhet a dolog, a fontos ez esetben a makadámdió, ami nagyon egészséges „jó” zsír forrása. Pár színes gyümölccsel fel is dobhatod ezt a finomságot.

Azok, akik egészséges nasikat választanak, általában tovább érzik magukat jóllakottnak, energikusabbak és még a súlyukból is veszíthetnek. A kulcsa az egészséges táplálkozásnak az, hogy figyelsz rá, mit eszel és figyelsz arra is, miből mennyit eszel. A szélsőséges, egyoldalú táplálkozás nem vezet jóra, a változatosság mindig lebegjen a szemed előtt, hisz hiába egészséges valami, könnyen túlzásba lehet ám vinni, ezért csak óvatosan!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X