Főoldal > DIÉTA > Ez a top 5 fogyasztó étel

Ez a top 5 fogyasztó étel

diétaeperétkezésfogyásfogyasztó ételfogyókúralazacmogyorótojásuborka
0

Írta:

Egészséges úton szeretnél súlyt veszteni? Akkor ezt az 5 ételt mindenképp építsd be az étkezésedbe!

 

Lazac

Gazdag fehérjében, és tele van egészséges zsírokkal, mint például omega-3-mal. Ezek az egészséges zsírok fokozzák az anyagcserét, így elősegítik a fogyást.

Uborka

Több, mint 90%-a víz, ezért az uborka egyyszerre hidratál és el is telít. Ha legközelebb valami rágcsálnivalóra vágysz kalória nélkül, csak egyél egy kevés ubit.

Eper

Egy friss tanulmány igazolta, hogy azok az emberek, akik epret nassoltak, a következő étkezés alkalmával átlagosan 134 kalóriával kevesebbet ettek.

Mogyoró

A pörkölt mogyoró telítetlen zsírokat tartalmaz, melyek segítenek leadni az úszógumit. Emellett rostot, folsavat és káliumot tartalmaz.

top52.jpg ()

Tojás

Két tojásban majdnem annyi fehérje van, mint amennyire egész nap szükséged van. Egy kutatás során kiderült, hogy akik tojást ettek reggelire, kevesebbet ettek a nap további részében.

Néhány tipp, amit érdemes kipróbálnod!

Reggeli: Lazacos rántotta

Néhány darab lazacot piríts fél teáskanál olajon 2 percig! Adj hozzá két tojást és süss belőle rántottát! Szervírozd egy csésze bébispenóttal!

Ebéd: Tojássaláta főtt tojásból

Forralj vizet, tedd bele a tojásokat és főzd 8 percig! Pucold meg, vágd ketté, a sárgáját egy villával aprítsd fel, adj hozzá 1 teáskanál görögjoghurtot, mustárt és fűszerezd! Edd teljes kiőrlésű kenyérrel!

Nasi: Uborka

Szeletelj fel egy uborkát! Adj hozzá ½ teáskanál sót és hagyd pihenni 15 percet! Öntsd le 1 csésze alamecettel, szórd meg mustármaggal és fogyaszd egészséggel!

Vacsora: Sült lazac

2 evőkanál apróra vágott mogyorót mixelj össze ½ teáskanál olívaolajjal! Kenj meg 4 lazacszeletet a keverékkel és tedd előmelegített sütőbe 8-10 percre! Tálald epres-uborkás salátával és fetasajttal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X