Főoldal > DIÉTA > 7 rákkeltő étel – kerüld el őket!

7 rákkeltő étel – kerüld el őket!

diétaételétkezésfogyásgéngénmanipulált ételrákrákkeltőveszélyes
0

Írta:

Összegyűjtöttünk néhány olyan ételt és italt, amelyeket jobb elkerülni és nem fogyasztani, mert rákkeltőek!

 

Génmanipulált növények

Biztosan hallottál már róla, de nem vagy egyedül, ha nem teljesen érted ezt a kifejezést. Miért enne bárki is olyasmit, aminek génmanipulált a neve? A génmanipulált rossz! Miután 1996-ban a génmanipulált élelmiszerek megjelentek, az allergiás megbetegedések száma nagyon megugrott, de ezek a növények meddőséget és emésztési problémákat is okoznak. A génmanipulált zöldségek a patkányoknál daganatokat okoztak! Jobban jársz hát, ha a szerves, nem-génmanipulált élelmiszereket választod.

Finomított cukor

A rákos sejtek imádják a finomított cukrot, mely elősegíti a növekedésüket. A magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot tartják a legrosszabbnak, amely szinte minden édes ételben megtalálható. Nagyon sok ember rabja a cukornak, így nem is csoda a rákos megbetegedések nagy mértékű növekedése.

Mesterséges édesítők

Amikor a mesterséges édesítőszerekhez nyúlsz a diétád alatt, valójában sokat ártasz a szervezetednek. Akik mesterséges édesítővel ízesített üdítőt, kávét fogyasztanak, egy idő után súlygyarapodást tapasztaltak és nem kerülték el hatékonyabban a cukorbetegséget. Az aszpartam, sok édesítőszer alapanyaga gyomorgörcsöt, szürkehályogot és gyomorbénulást okozhat. A másik halálos méreg a DKP nevű vegyi anyag, mely mesterséges édességet idéz elő a szervezetben, és rákkeltő, különösen az agyi daganatok esetében. Összefoglalva: a mesterséges édesítők nem segítik a fogyást és rákkeltőek, inkább kerüld őket!

Vörös hús

Ha szereted a steak-et, ne aggódj, de jobban jársz, ha csak kis adagot eszel, és olyan marhahúst fogyasztasz, amelyet fűvel tápláltak – ez a hús egészséges, és még a rák egyes fajtáinak leküzdésében is segíthet. De ne egyél minden nap hamburgert ,mert akik minden nap hamburgert esznek, tulajdonképpen fokozzák a rák kialakulásának kockázatát: a férfiaknál 22%-kal, a nőknél 20%-kal nőtt a megbetegedési kockázat. A vörös hús gyakran vastagbélrákot okoz.

rakkeltoetel2.jpg ()

Zsírmentes, diétás élelmiszerek

Lehet, hogy azt gondolod, ha a „zsírmentes”, „diétás” címkékkel feltüntetett élelmiszereket fogyasztasz, az jó, de valójában többet ártasz vele. A mesterséges édesítők, mint például a már emlegetett aszpartam szintén bűnösek, születési rendellenességet, rákot és szívproblémákat okoznak. Gondolj bele, ez a „diéta” kémiailag feldolgozott élelmiszereket és nem természetes táplálékot tartalmazó ételek fogyasztását jelenti. Légy óvatos, egyél természetes élelmiszereket, például biót.

Alkohol

Az alkohol a dohányzást követő második legdurvább rákkeltő anyag. Míg a közepes vagy alacsony alkoholfogyasztás egészséges lehet, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, a túlzott alkoholfogyasztás szívbetegséget, stoke-ot és halált okoz. A túlzott alkoholfogyasztás a máj-, nyelőcső-, vastagbél-, száj- és mellrák kockázatát növeli meg. Ne aggódj, nem kell feladnod a vacsoránál elfogyasztott egy pohár bort, de egynél állj meg!

Üdítőitalok

Üdítő, szóda, kóla…bárhogy hívják, káros az egészségre. Tele vannak ugyanis cukorral, kalóriával, mesterséges édesítővel, tápértéke pedig egyenlő a nullával! Egy üveg üdítő körülbelül tíz csomag cukrot tartalmaz, és lemarja a fogzománcot is. Azt gondolod, hogy esetenkénti fogyasztás nem okoz baj? Tanulmányok bebizonyították, hogy csupán heti kétszeri üdítőfogyasztás komolyan fokozza a hasnyálmirigyrák kockázatát. Mindig gondold végig, mit viszel be a szervezetedbe! Az egészség befektetés, ezt soha ne feledd!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X