Főoldal > DIÉTA > Felejtsd el a fogyókúrát: szenvedés nélkül is karcsú lehetsz!

Felejtsd el a fogyókúrát: szenvedés nélkül is karcsú lehetsz!

bikinibikiniszezondiétaétkezésfogyás
0

Írta:

A tavasz a jó idő és az eszement diéták időszaka – pedig odafigyeléssel, életmódváltással és egy szakértő segítségével szenvedés nélkül is megszabadulhatsz a plusz kilóktól. Czanik Balázs elárulta, milyen módszereket érdemes bevetünk a bikini-szezon előtt.

A hideg idő elmúlt, lekerültek a nagykabátok és a helyüket átveszik a rövid szoknyák és a falatnyi topok. Ez nem jó hír annak, aki a tél alatt növesztett magára néhány centi plusz zsírréteget, és most azt sem tudja, melyik őrült fogyókúrába kezdjen, hogy minél hamarabb leadja a felesleget. Jó hír viszont, hogy egyetlen drasztikus módszerre sem lesz szükség ahhoz, hogy elérd a kívánt alakot.

Fogyókúra helyett életmódváltás

Sokan esnek abba a hibába, hogy a koplalástól várják a csodát. A fogyás azonban nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is megváltoztatja az életed, ezért érdemes már az elején úgy belevágnod, hogy teljesen megváltoztatod az életmódodat. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás ne a következő hónapok, hanem az egész életed része kell, hogy legyen!

Ne félj segítséget kérni!

A legtöbben úgy gondolják, egyedül is simán bele tudnak vágni egy komplett életmódváltásba; úgy érzik: tudják, mit kell elvégezniük ahhoz, hogy fogyjanak. Ez azonban a legtöbb esetben nem igaz. Nem véletlenül vannak a személyi edzők, akik amellett, hogy személyre szabott segítséget adnak a fogyni vágyóknak ahhoz, hogy a számukra megfelelő mozgásformát válasszák, azt is elmondják, hogyan kell helyesen elvégezni a gyakorlatokat vagy mit érdemes a fogyás érdekében enni. Ráadásul ha mégsem a kívánt módon halad a fogyás, az edző abban is tud segíteni, hogy min változtassunk, milyen mozgást próbáljunk ki. Ha valaki mégis otthon akar mozogni valamilyen DVD-re, és elakadna vagy feladná, azt ajánlom, próbáljon ki egy új mozgásformát, hátha az kizökkenti a megszokásból” – magyarázta Czanik Balázs.

Találd meg a megfelelő mozgást!

A mozgás mindenképpen jót tesz az egészségnek, de ha fogyást is el akarunk érni, akkor meg kell találnunk azokat a sportokat, amelyek a zsírégetésben segítenek. Ilyenek az aerob mozgások, mint a futás, biciklizés, úszás vagy éppen az ellipszis tréneres edzés. A legfontosabb, hogy mozgás közben a pulzusszám a maximum 45-55 %-án mozogjon, ilyenkor a leghatékonyabb ugyanis a zsírbontás.

Edd magad egészségesre!

Hány modern diéta ígéri a koplalásért cserébe a tökéletes karcsúságot – és hány nő esett már abba a hibába, hogy néhány nap megvonás után egyszerűen muszáj volt kirámolnia a hűtőt… A legrosszabb módszer, amit az ember kétségbeesésében elkövethet, hogy minden finomságot száműz az étrendjéből, majd a falási-rohammal végleg tönkre teszi az addigi eredményt is.

Azt javasolom, hogy felejtsük el a vasszigort és a teljes megvonást. Hétfőtől péntekig tartsuk be a diétát, együnk keveset, minimalizáljuk a szénhidrátot, lehetőleg sok zöldséget, gyümölcsöt és húst fogyasszunk. De ne kényszerítsük magunkat a teljes lemondásra: szombaton vagy vasárnap legyen egy szabadnap, amikor megengedünk magunknak egy kis bűnözést. Ha nem vonunk meg mindent, akkor a testünket is arra ösztönözzük, hogy hatékonyabb legyen a fogyás” – árulta el Czanik Balázs.

Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció

Fotó: Juhász Tibor


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X