Főoldal > DIÉTA > 11 tipp, amivel 5 kilót fogyhatsz

11 tipp, amivel 5 kilót fogyhatsz

diétaétkezésfogyáshúsmenteskalóriatáplálkozástipp
0

Írta:

Sajnos bármennyire is szeretnénk, nem létezik mindenki számára egyformán hatékony, univerzális módszer a fogyáshoz. Mindannyian különbözőek vagyunk, más a kedvenc ételünk, más a testünk kémiája; csak egyféleképpen lehetünk sikeres diétázók: ha megtaláljuk, mi az, ami nekünk beválik. Millióféle módja és oka van a kilók megszaporodásának, de van 11 féle módja a leadásuknak. Íme!

 

Felezd meg!

A normál adagot oszd ketté, és a maradékot tedd el későbbre! Nem is hinnéd, hogy milyen kevés ételtől is jól lehet lakni.

Élj húsmentesen, legalább egy ideig!

Általában a vegetáriánusoknak kisebb a testsúlyuk szemben a „húsevő” emberekkel. Kövesd az elveiket – legalább addig, amíg meg nem szabadulsz néhány kilótól.

Csak frisset!

Felejtsd el a csomagolt ételeket és csak friss összetevőkből, általad készített ételeket egyél. Száműzd a zacskókat, dobozokat, konzerveket és kartonokat.

Csak ne olyan édesen!

Mindenki tudja, hogy a cukor nem éppen egészséges, de ha egyszer tüzetesebben átnéznéd az ennivalók címkéjét, nagyon meglepődnél: a legváratlanabb termékeken bukkan fel a cukor az összetevők között, például tésztaszószokon, vagy a fagyasztott húsételeken. A cukor likvidálásával az étrended összességében véve nemcsak egészségesebb lesz, de kalóriákban is csekélyebb.

Blogolj!

Egy fogyókúrás blog praktikus ötlet, hiszen leírhatod, mit eszel, hogyan mozogsz és a különböző érzéseidet is megoszthatod a nagyvilággal. És nem utolsó sorban a tapasztalataid diétázó társaid számára is nagyon hasznosak lehetnek, másokba is lelket önthetsz a világháló segítségével.

Legyen egy fogyis cimborád!

Valószínűbb, hogy meg fogsz jeleni az edzőteremben, vagy a futópályán, ha valaki vár rád. Kutasd fel azt a barátnődet, aki hozzád hasonlóan megszabadulna pár kilót, és gyűrjétek le együtt az akadályokat.

dietatipp2.jpg ()Vacsorára legyen leves!

A leves magas víztartalma miatt igazi alacsony kalóriás, mégis laktató választás. Ellenben tartózkodj a krémlevesektől!

Hagyj fel a diétázással!

Azok, akik beleesnek a jojódiéta csapdájába, nem hogy vékonyabbak nem lesznek, de valószínűleg tovább kerekednek. Vedd komolyan az életmódváltást, és soha többé ne diétázz!

Mérd naponta!

Van, akit a mérleg csak megzavar a fogyásban, hiszen csalódott lehet az eredmény láttán. Viszont másnak szüksége van a napi visszacsatolásra, a konkrét, számszerű tényekre, ami erőt ad a folytatáshoz. Ha az utóbbi kategóriába tartozol, akkor bátran vedd elő mindennap a mérleget.

Fejezd ki magad!

Önmagad kreatív kifejezésével növelheted az önbizalmadat, egyúttal eltereled a figyelmed az evésről is, hiszen nem tudsz egyszerre falatozni és dekupázsolni is.

Egyél még több joghurtot!

Egy nemrégiben készített kutatásban összeállították azon ételek listáját, amelyek leginkább hozzájárulnak az ideális testsúly megőrzéséhez, és a joghurt igen előkelő helyen végzett. Minden reggel fogyassz el egy kis doboz joghurtot is, így hamarabb búcsút inthetsz a fölös kilóknak!

Fotó: Profimedia – Red Dot

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X