Főoldal > DIÉTA > Ő a világ legidősebb testépítő nője!

Ő a világ legidősebb testépítő nője!

diétafitneszfogyásgasztrosporttáplálkozás
0

Írta:

Ha valaha is mondtál már olyasmit, hogy túl idős vagy egy új munka, új hobbi vagy az életmódváltás elkezdéséhez, vagy gyakran gondolsz úgy az életkorodra, mint egy akadályozó tényezőre, akkor ismerd meg Ernestine Shepherd történetét, aki idős korára váltotta valóra saját és testvére álmát, és a világ legidősebb testépítő nője lett.

 

Egy külföldi weboldal rövid filmet készített Ernestine-ről, akiről már a videó elején kiderült, hogy napjait kiegyensúlyozottan, meghatározott napirendje szerint éli. Minden hajnalban magától ébred, pontosan 2:30-kor. Felkel, imádkozik, majd 10 tojás fehérjéből rántottát készít magának, és egy maréknyi diót rágcsál el.

Ezt követően futni indul – a hajnali sötétségben fejlámpával a fején. Közben azt a dalt énekelgeti, ami a férjére emlékezteti, és ettől a legszürkébb hajnalon is jobb kedve lesz. Majd a konditerem felé veszi az irányt, ahol súlyzós gyakorlatok és hátizom-erősítés következik.

A látszat ellenére Ernestine nem volt mindig sportos alkat – a rendszeres mozgás, illetve a testépítés elég későn jött az életébe. Elmondása szerint a testvérének köszönheti az egészet, hiszen ők ketten mindig is közel álltak egymáshoz, sok mindent együtt csináltak, és miután a tesója kitalálta, hogy jó lenne valamit sportolni, ő is rábólintott az ötletre.

Súlyzós edzésekre kezdtek járni, amit élveztek is. Aztán egy napon a testvérének újabb ötlete támadt: folytassák keményebben az edzéseket, hogy ők lehessenek a világ legidősebb testépítő testvérpárja. Húga viszont beteg lett, és nem sokkal később elhunyt.

ernest2.jpg ()

Az asszony akkor mély depresszióba esett, és elmondása szerint semmit sem akart már elérni az életben. „Magas vérnyomás, pánikrohamok, reflux gyötört… úgy éreztem, mindennek vége. Szörnyű volt akkoriban az életem” – mesélte egy interjúban.

A megoldást egy álom hozta el számára, melyben a testvére megjelent előtte, és arra kérte, tegye azt, amit korábban mondott neki. „Ha velem történne valami, azt szeretném, hogy te folytasd, amit elkezdtünk” – idézte vissza a szavait, és végül Ernestine-nek sikerült is ehhez tartania magát.

Persze nem állt talpra azonnal – úgy emlékszik vissza, hogy körülbelül két hetébe telt, mire összeszedte magát. De folytatta az edzéseket, és az első versenyen, amin elindult, rögtön győzni is tudott a kategóriájában. Később pedig a menedzsere felhívta a jó hírrel: elérte a célját, és a világ legidősebb testépítő női versenyzője lett.

„A napjaim ugyanúgy telnek. Ugyanazokat a dolgokat csinálom, ugyanazt eszem, ugyanúgy edzek” – mondta. A kiszámítható életmódnak, a lelki egyensúlynak és az újra megtalált céloknak köszönhetően nincsenek pánikrohamai, sem vérnyomás- vagy reflux-problémái. 

ernest3.jpg ()Ernestine másoknak is segít, saját eredményeivel és történetével szeretné motiválni az embereket. Ezért elkezdett fitnesz órákat adni egy edzőteremben. Ezekre eleinte 10 ember járt, manapság viszont már akkora sikere van, hogy a lelkes résztvevők nem férnek be a terembe.

„Nem mindenki akar testépítő vagy futó lenni. De azt javaslom, hogy találd meg, amit igazán szeretsz, és az én példámat látva jusson mindig eszedbe: az életkor csak egy szám, és ez téged sem akadályozhat meg abban, hogy fitt legyél” – mondta.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X