Főoldal > DIÉTA > 4 tipp, hogyan ne egyél, amikor unatkozol

4 tipp, hogyan ne egyél, amikor unatkozol

diétaételétkezésfogyáshízástáplálkozás
0

Írta:

Egyszerűnek hangzik ugyan, de nem az: meg kell tanulnod megkülönböztetni az éhséget az unalomtól! Ha előfordul, hogy csak állsz a hűtő előtt és azon tűnődsz, mit is egyél, akkor szükséged van az alábbi tanácsokra. Fogadd meg őket és elkerülheted a váratlan hízást!

 

1. Gondold végig, miért!

Pszichológusok támogatják azt a megoldást, hogy vedd sorra a szokásaidat! Gyakran ész nélkül eszünk, pedig nem is vagyunk igazán éhesek. Persze a nők étkezési szokásait befolyásolhatja a ciklusuk is. A szakértő azt javasolja, hogy ha azon kapod magad, hogy a hűtő előtt ácsorogsz valami nasiért vagy mini-étkezésért, hasznos, ha végiggondolod, hogy is érzed magad ebben a helyzetben. Stresszes vagy? Unatkozol? Ha nem vagy tényleg éhes, ilyen helyzetben semmi okod arra, hogy egyél!

2. Értelmezd újra a tévénézést!

Igen-igen, a gyakran emlegetett probléma… Ha az a terved estére, hogy csak nézz valamit és süppedj a kanapén, az remek időtöltés. Azonban ha folyamatosan nassolsz, miközben tévézel, nem fog sikerülni a diétád. Helyette próbáld ki, hogy néhány súlyzót tartasz a tévé közelében és emelgeted, amíg nézed, vagy csinálj olyan gyakorlatokat a földön, amik nem gátolnak a kedvenc filmed nézésében!

unalom2.jpg ()

3. Ennél? Először próbálkozz vízzel!

Az emberek, bármily meglepő, gyakran összetévesztik az éhséget a szomjúsággal. Ha nem rég ettél, mégis úgy érzed, hogy tudnál enni, akkor fogadd meg az alábbi tanácsot! Egy kutatás szerint sokan összetévesztik az éhség és szomjúság érzését, így először igyál egy pohár vizet és várj 20-30 percet! Ha nem múlik az éhség, akkor egyél, de ha igen, akkor ez volt a gond!

4. Ülj le!

Az állandó zabálásban a hűtőszekrény nem a barátod. Amikor felállsz és nem is tudod, hogy mit fogsz enni, az étel elfogyasztása nem feltétlenül lesz étkezés számodra. Ahelyett, hogy a hűtőszekrényt szellőztetnéd, szabj ki magadnak étkezési és nasi időket! Nem csak segít megkülönböztetni az unalmat és az éhséget, de talán kevesebbet is eszel ilyenkor.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X