Főoldal > DIÉTA > 5 ok, amiért próbáld ki a paleo diétát!

5 ok, amiért próbáld ki a paleo diétát!

cukorcukormentesdiétaétkezésfogyásfogyókúrapaleotáplálkozás
0

Írta:

Bár az ”ősemberek diétájának” is nevezett életmódprogram vitatott, az biztos, hogy néhány szuperegészséges érv is szól mellette, amik által nemcsak üdébb és frissebb, de sokkal energikusabb is leszel!

Mi is az a paleo?

A paleo-diéta lényege a cukormentes, a lisztmentes és a tejmentes táplálkozás. Hogy ez tulajdonképpen miből is áll? Azt eszed, amit az őskorszakban élő emberek úgy 2-3 millió évvel ezelőtt: bogyókat, zöldségeket, gyümölcsöket, húst és halat – semmi finomított élelmiszert, tejterméket, és gyárilag előállított finomságokat.

A szakemberek szerint tartósan így étkezni nem egészséges, viszont ha egy 1-2 hetes méregtelenítésen gondolkozol, bátran vágj bele!

#1 Méregteleníti a szervezeted

Nem kell azon aggódnod, hogy egészséges-e amit eszel, valamint az elfogyasztott kaják mennyiségén sem kell rugóznod, hiszen lényegében mindegy mennyit fogyasztasz a paleo ételekből, a tested úgyis tudja, mennyire van szükséged belőlük.

Ha allergiás van, szintén szuper megoldás a paleo; azt azonban vedd figyelembe, hogy ha tartósan is ezt az életmódot követed, sok értékes tápanyagtól megvonod a szervezeted.

#2 Fogyasztó hatású

2 hét paleózás után laposabb lesz a hasad, de a tested többi részén is kevesebb lesz a körméreted – ez önmagában szuper dolog, de azt ne felejtsd el, hogy a formásabb idomok még mindig egészségesebbek és kívánatosabbak is.

Ha tartós fogyásra vágysz, mindig figyeld az ételek mennyiségét, kerüld a cukrokat, a gyorskajákat és a szénsavas üdítőket, valamint mozogj sokat! Meg lesz az eredménye.

59150657 - homemade healthy paleo raw energy balls with nuts and dates

#3 Tele van vitaminokkal!

Ha a diéta alatt megemeled a gyümölcs-és a zöldségbeviteled, jelentősen nőni fog a belőlük származó vitaminkészleted, de mivel a gabonákat és a tejtermékeket – amik szintén értékes tápanyagokat és egészséges baktériumokat hordoznak – egyáltalán nem lehet fogyasztani a paleózás során, tulajdonképpen semmivel sem leszel előrébb, sőt! A bélflórád egyensúlya könnyen felborulhat, ha túlzott mértékben fogyasztasz zöldséget-gyümölcsöt.

#4 Fiatalít!

Bőrproblémád van és sehogyan sem tudsz kimászni belőle? A paleózás könnyen segíthet, mert a diétában található ételek (kókuszvaj, sertészsír, darált mák-dió, tojás, húsok stb.) tele vannak jótékony zsírokkal, fehérjékkel és omega zsírsavakkal – viszont a sokáig tartós, túlzott gabonamegvonás miatt a hajad és a körmeid állapota romlani fog

#5 Nagyon laktató!

Az egyik legjobb érv a paleo diéta mellett az, hogy hamar eltelsz az ételektől! Viszonylag kevés esély van rá, hogy elcsábulj egy-egy péksütire, pizzára és édességre, de ha már a sokadik héten át tartod a diétát és mérhetetlen vágyat érzel utánuk, ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Több hétig megvontad magadtól a finomságokat, tehát teljesen normális, a hirtelen „kiéhezel” rájuk.

Mi azt ajánljuk, hogy a paleo diétát tartósan ne, de pár héten át – méregtelenítés céljából – bátran próbáljátok ki!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X